Serap Yahşi Yaşar Kimdir? & Hakkında Bilgi

1965 Yılında Ankara da dünyaya gelen Serap Yahşi Yaşar, Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu üyeleri arasında yer almaktadır. Serap Yahşi Yaşar hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Serap Yahşi Yaşar Kimdir? & Hakkında Bilgi

Serap Yahşi Yaşar Biyografisi

Serap Yahşi Yaşar, 1965 yılının üçüncü ayının yirmi beşinci gününde Malatya ilinin Darende ilçesinde dünyaya gözlerini açmış ve ailesine katılmıştır. Babasının adı Mustafa Yahşi, annesinin adı Pervin Yahşi'dir. Şu anda Ak Parti 27. yerel seçimlerinde İstanbul-3 4. sıra adayı olarak gösterilen Serap Yahşi Yaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önerilmiş ve aday olacağı da açıklanmıştır.

Serap Yahşi Yaşar


Serap Yahşi Yaşar Çekirdek Ailesi

Malatyalı geniş bir aile sahibi olan Serap Yahşi Yaşar'ın kendi evliliğinden 2 çocuğu vardır ve halen daha evlidir. Küçük yaştan beri avukat olmak istediğini dile getiren Serap Yahşi Yaşar dilediğini gerçekleştirmiştir.

Serap Yahşi Yaşar Çekirdek Ailesi


Serap Yahşi Yaşar Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise öğrenimini doğup büyüdüğü yerdeki okullarda tamamlayan Serap Yahşi Yaşar, lisans hayatını ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır. Hukuk fakültesinde okurken Fransızca öğrenen Serap Yahşi Yaşar, orta düzeyde de İngilizce bilmektedir.

Serap Yahşi Yaşar Eğitim Hayatı


Serap Yahşi Yaşar Siyasete Atılışı

Serap Yahşi Yaşar İstanbul Üniversitesinden mezun olduktan ve avukatlık yeminini ettikten sonra bir süre sivil toplum örgütlerinde ve insan hakları, mülteciler gibi konularda hukuk danışmanlığı yapmıştır. Bu sırada Adalet ve Kalkınma Partisinin kurulacağı bilgisi kulağına gelmiştir ve kurucular kuruluna katılmak istediğini iletmiştir.Kurucular kuruluna katıldıktan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve MİAD yönetiminde kurul üyeliği yapmıştır. Aynı zamanda Adalet Komisyonunda sözcülük yapmıştır. Dış İşleri Komisyonunda meclis üyeliği, Avrupa Konseri Parlamenterler meclisinde üyelik ve Fransa Parlamentolar Arası Dostluk gurubunda başkanlık görevini yerine getirmektedir. Siyasete bu şekilde atılan Serap Yahşi Yaşar, 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan 27. yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisinin İstanbul-3 bölgesinin 4.sıra adayı olarak gösterilmiştir.

Serap Yahşi Yaşar Siyasete Atılışı

Önerilen İçerik;

Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.