Serap Şule Kalın Kimdir? & Hakkında Bilgi

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kayseri Bölgesi, 3. sıradan milletvekili adayı olan Serap Şule Kalın hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Serap Şule Kalın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Serap Şule Kalın Biyografisi

Serap Şule Kalın 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kayseri Bölgesi, 3. sıradan milletvekili adayıdır. 1981 senesinde Kayseri'de doğan Serap Şule Kalın, ilköğretim, ortaöğretim ve Lise eğitimini Kayseri’de tamamladı. 2004 senesinde Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin Çin Dili ve Edebiyatı Bölümünü tamamladı. Ardından Beijing Language and Culture University (Çin / Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi) de öğrenim gördü.

serap-sule-kalin-biyografisi.jpg


Üniversite Eğitimi Boyunca Aktif Siyaset Yaptı

Eğitim hayatı boyunca Ülkü Ocakları’na bağlı olarak aktif hizmetlerde bulundu. Erciyes Üniversitesi Basın-Yayın Kulübü Başkanlığı yapan Serap Şule Kalın, Fen-Edebiyat Fakültesi'nde ülkücü gençliğin başkanlığını üstlendi. Üniversite Başkanlığı'nın ardından Kayseri Ülkü Ocakları'nın Bayan Birimi Başkanlığı görevlerinde de bulundu. ​​​​​O dönemde aktif olarak faaliyet gösteren Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin yayın organı Türkü ve Genç Ülküdaş dergileri ile Kayseri merkezli olan Sesleniş dergilerinde yazılar yazdı. Ayrıca Kayseri Olay ve Ortadoğu gazetelerinde de köşe yazarlığı yaptı. 2005- 2010 yılları arasında Kayseri Şeker fabrikasında çalıştı. Bayan Basketbol 1. liginde faaliyet gösteren, o zamanlar ismi Panküp TED Bayan Basketbol Takımı olan kurumun yönetim kurulu başkan yardımcılığını yaptı. Aynı fabrikanın Şekerspor adı verilen futbol kulübünün yönetiminde de bulundu.

universite-egitimi-boyunca-aktif-siyaset-yapti.jpg


MHP'nin MYK Asil Üyesi

Fabrikanın o zamanlar yeni teşekkülleri olan İncesu Besi Çiftliklerinin, Boğazlıyan Şeker Fabrikası ve fabrika bünyesinde ki Atık Su Arıtma Tesisleri'nin yapım aşamalarında bulunan Serap Şule Kalın, daha birçok projenin satın alma, ihale ve teknik komisyonlarında görev aldı 2010 ila 2015 yılları arasında birçok firmada Dış Ticaret Müdürlüğü yaptı. 2015 yılının Nisan ayında Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kayseri İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirildi. Daha sonra Serap Şule Kalın, 18 Mart tarihinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Asil üyeliğe seçildi.

mhpnin-myk-asil-uyesi.jpg


Yeminli Tercüman

Kendi firmasında İthalat, Dış Ticaret, İhracat, Teşvik Danışmanlığı ve Hibe işleriyle uğraşmaktadır. İyi derecede Çince, İngilizce ve orta seviyede Almanca bilmektedir. Aynı zamanda Çince ve İngilizce dilleri konusunda Yeminli Tercümandır. Serap Şule Kalın, evli ve bir çocuk annesidir.

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.