Şenes Erzik Kimdir

UEFA 1. Asbaşkanı, FİFA İcra Komitesi Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, 18 Eylül 1942 tarihinde Giresun’da doğdu.
Şenes Erzik Kimdir

Şenes Erzik’in Biyografisi

Şenes Erzik, Giresun’da doğdu ancak bir süre sonra İstanbul’a taşındı. 1956 yılından 1961 yılına kadar Robert kollej’de okudu ve sonrasında lisans eğitimi Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Aynı üniversitede Pazarlama alanında Yüksek Lisans derecesine ulaştı.

Şenes Erzik, üniversiteden sonra iş hayatına atıldı ve sırasıyla, Sınaî Yatırım ve Kredi Bankası, Roche, Sandoz Türkiye firmaları gibi büyük kurumlarda yöneticilik yaptı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu

Ticari işlerinin yanı sıra futbol ile de ilgilenen Erzik, ilk olarak 1977 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi olurken, sonraki yıllarda ise Yönetim Kurulu üyeliği, Başkan Vekilliği görevlerinde yer aldı.

1989 yılından 1997 yılına kadar Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 1996 yılında alınan kararla TFF’nin ilk ve tek Onursal Başkanı oldu.

UEFA

1982 yılında Avrupa Gençler Komitesi Üyeliği’ne seçilen Erzik, görevinin başında 1990 yılına kadar kaldı. UEFA’da her geçen yıl rütbesini yükselten Erzik, 1990 yılında Malta’da yapılan seçimlerde UEFA İcra Kurulu üyeliğine seçildi. Sonrasında ise 1994 yılında UEFA Başkan Yardımcısı, 2000 yılında ise UEFA 1. Başkan Yardımcısı olarak UEFA Yürütme Komitesi'nde görev aldı.

şenes erzik spor adamı

Şenes Erzik, 2016 yılı itibarıyla UEFA Ulusal Futbol Federasyonları Komitesi Başkanı, UEFA Strateji Konseyi Başkan Vekili ve UEFA Hakem Komitesi Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmaktadır.

FİFA

Şenes Erzik, 1996 yılında FIFA İcra Kurulu Üyesi olarak görev almaya başladı ve bu görevine 2016 yılı itibarıyla devam etmektedir. Erzik, 2016 yılı itibarıyla FİFA içerisinde FIFA Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Üyeliği, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Komitesi, Başkan yardımcılığı ve FIFA Stadyum ve Güvenlik Komitesi Başkanlığı görevlerini üstlenmeye devam etmektedir

 

Şenes Erzik’in Ödülleri

  • 1996 - Milliyet Gazetesi “Yılın Spor Adamı Ödülü
  • 1999 - Milliyet Gazetesi “Yılın Spor Adamı Ödülü
  • 2000 - Milliyet Gazetesi “Yılın Spor Adamı Ödülü
  • 2000 - Milliyet Gazetesi 46. Yıl “Özel Ödülü
  • 2000 - Avrupa Fair Play Ödülü

 

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.