Selim Gülgören Kimdir

Baba Ocağı isimli dizide canlandırdığı Murat karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Selim Gülgören, 20 Kasım 1985’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Selim Gülgören Kimdir

Selim Gülgören Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen oyuncu ve şarkıcı Selim Gülgören, müziğe küçük yaşlarında ilgi duymaya başladı. Lise eğitiminden sonra Marmara Üniversitesi’nde turizm eğitim aldı. Daha son kendini müzik alanında geliştirmek için Boğaziçi Müzik Okulu’nda Türk müziği eğitimi aldı. Ardından Avrupa Trio Müzik Okulu’nda Jazz eğitim aldı ve mezun oldu. Kamera karşısına ilk kez Selena isimli çocuk dizisiyle geçen Selim Gülgören, ilk albümünü ise 2008’de İstanbul Bana Dar ismiyle çıkardı. 

2008’de Baba Ocağı isimli dizide Murat karakterini canlandırdı. Yıllar önce iki oğlunu da ziraat mühendisi olsunlar diye İstanbul’a okumaya gönderen Halil Efe, çocuklarının okumak yerine hovardalık yaptığını öğrenmesiyle soluğu İstanbul’da alır ve çocukları da alıp köye döner fakat oğulları Selim ve Murat’ın arkadaşlarının da köye gelmesiyle ortalık iyice karışır. Dizinin başrollerinde ise Burak Özçivit, Ceren Hindistan, Selim Gülgören ve Gülden Dudarık yer aldı. 

selim-gulgoren3.jpg

 

2010’da ise İhanet isimli dizide Mehmet karakterini canlandırdı. Dizi, Türkiye’nin büyük holdinglerinden birinde yaşanan bir cinayet sonrasında yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Enise Ütük, Burak Özçivit, Merve Sevi, Devrim Saltoğlu, Oğuz Galeli ve Müge Ulusoy yer aldı. 2015’te ise Pavli: Deli Cesareti isimli filmde yer aldı. Filmin başrollerini ise Selim Gülgören ve Burçin Abdullah paylaşıyor. 

Albüm çalışmalarına da devam eden Selim Gülgören, 2011’de çıkardığı Cennet isimli single’ı ile müzik listelerini alt üst etti. Daha sonra ise Günlerden Aşk isimli albümünü 2014’te çıkardı. Albüm 10 şarkıdan oluşuyor. Albüme adını veren şarkı Günlerden Aşk’ın 2 remix versiyonu albümde yer alıyor. Ayrıca albümün tüm düzenlemesi Selim Gülgören’e ait.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum