Selim Bayraktar Kimdir

Muhteşem Yüzyıl isimli dizide canlandırdığı Sümbül Ağa karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Selim Bayraktar, 1975’te Kerkük’te dünyaya geldi.
Selim Bayraktar Kimdir

Selim Bayraktar Biyografisi

Kerkük’te dünyaya gelen başarılı oyuncu, Irak ordusuna katılmamak için ailesi ile birlikte çocuk yaşında Türkiye’ye kaçtı. Önce Eskişehir, daha sonra ise Antalya’da yaşadılar. Lise eğitiminden sonra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro üzerine eğitim. Kamera karşısına ilk kez Köprü isimli dizide canlandırdığı Erdal karakteri ile geçti. Ardından pek çok dizi ve filmde yer aldı.

selim-bayraktar.jpg

2006’da Köprü isimli dizide Erdal karakterini canlandırdı. Dizi, vali Recep Yazıcıoğlu’nun Erzincan görevi sırasında yaşadıklarını ve şehrin ihtiyacı olan köprüyü yapmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Erdal Beşikçioğlu, Ayşegül Ünsal, İpek Karapınar ve Yurdaer Okur yer aldı. 2009’da ise Bir Bulut Olsam isimli dizide Mahmut Paşa karakterini canlandırdı. Dizi, mayın temizleme görevini gönüllülükle üstlenen bir doktorun bölgede yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Engin Altan Düzyatan, Engin Akyürek, Melisa Sözen ve Ünal Silver yer aldı. 

selim-bayraktar3.jpg
2011’de Muhteşem Yüzyıl isimli dizide Sümbül ağa karakterini canlandırdı. Dizi, Kanuni Sultan Süleyman döneminden yaşanan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Halit Ergenç, Selma Ergeç, Meryem Uzerli, Nebahat Çehre, Okan Yalabık ve pek çok oyuncu yer aldı. 2014’te ise Aşk Sana Benzer isimli filmde Aykut karakterini canlandırdı. Dizi, yaşadığı kasabaya taşınan Deniz isimli genç bir kızın gelmesiyle hayatı alt üst olan Ali isimli genç bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Fahriye Evcen ve Burak Özçivit yer aldı. 


Selim Bayraktar'ın Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Kırmızı-2014
  • Aşk Sana Benzer-2014
  • Muhteşem Yüzyıl-2011
  • Büyük Oyun -2009
  • Bir Bulut Olsam-2009
  • Köprü -2006

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.