Selfie Çubuğu Yavaş Yavaş Yasaklanıyor

Selfie hemen hemen herkesin günlük hayatında önemli yer edinmeye başladı. Bu aktivasyona selfie çubuğunun girmesi selfie çekmeyi kolaylaştırsa da ortaya çıkardığı sorunlar bazı yerlerde yasaklanmasına neden oldu.
Selfie Çubuğu Yavaş Yavaş Yasaklanıyor

Yakın geçmişte ortaya çıkan 'selfie' 7’den 70’e tüm dünyada tutkuya dönüştü. Selfie’ye olan ilgi telefonlara yeni vasıtaların ilave edilerek daha geniş alanların çekilmesine imkan sunan 'selfie çubuğu'nu ortaya çıkardı. Ancak son günlerde insanların selfie merakını abartarak süratle araba kullanırken selfie çekmek, eğlence merkezlerindeki maceralı vasıtalarda selfie çekmek gibi davranışları kazalara yol açmaya başladı. Yaşanan hadiseler selfie çubuğunun bazı yerlerde yasaklanmasına yol açtı.

telikeli-selfieler.jpg

Bazı Eğlence Merkezleri Selfie Çubuğunu Yasakladı

Geçtiğimiz günlerde Amerika’nın en büyük eğlence merkezlerinden biri olan ‘Disneyland’da, Fransa’daki ‘Euro Disneyland’da ve sonra Beyaz Saray’da yasaklanan selfie çubuğuna veto devam ediyor. Almanya'nın en büyük eğlence yerlerinden ‘Avrupa Parkı’ da selfie çubuğunu yasakladı. Freiburg şehrinde bulunan eğlence merkezinden selfi çubuğunun müşteriler tarafından hızlı tren üzerindeyken kullanılmasının tehlike yarattığı yönünde açıklama geldi. Ayrıca metal selfie çubuğunun yüksekten düşerek ziyaretçilere ve parkın tekniğine zarar verebileceği endişesi de aktarıldı. Selfie çubuğuna uygulanan kısıtlamaların artacağı tahmin ediliyor.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.