Selen Soyder Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Lale Devri isimli dizi ile geçen Selen Soyder, 26 aralık 1986’da İzmir’de dünyaya geldi.
Selen Soyder Kimdir

Selen Soyder Biyografisi

Lise eğitimini İzmir’de aldıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tarih bölümüne kaydoldu. Kendinden katıldığı güzellik yarışmaları ile bahsettiren Selen Soyder, ilk olarak Miss Model of Turkey’de ikinciliği göğüsledi. Daha sonra Çin’de düzenlenen güzellik yarışmasında ilk beşte yer aldı. 2007’de ise Miss Turkey’e katıldı ve birinci oldu. Ardından başarılı firmalarla birlikte çalıştı. 

Güzellik yarışmalarına ara verdikten sonra, Kanada’da bir süre dil eğitimi için kaldı. Türkiye’ye döndüğünde ise spikerlik eğitimi almaya başladı. Haber kanallarında staj yaptıktan sonra kamera karşısına oyuncu olarak geçti ve ilk olarak Lale Devri isimli dizide rol aldı. 2010’da yayınlanmaya başlayan dizi, biri çökmekte diğer yükselmekte olan iki ailenin arasında esen ihtiras rüzgarlarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Tolgahan Sayışman, Serenay Sarıkaya ve Emina Sandal yer aldı. Daha sonra ise Lale Devri’nin kardeş dizisi Yer Gök Aşk’ta yer aldı. Dizide Murat Ünalmış, Selen Soyder, Birce Akalay ve Kanbolat Görkem Aslan yer aldı. 

2014’te ise Kod Adı Aşk isimli dizide Zeynep karakterini canlandırdı. Dizi, devler içerisinde yer alan, mafyaları ve ajanların yaptıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Erdal Beşikçioğlu, İbrahim Çelikkol, Nehir Erdoğan, Selen Soyder ve Yurdaer Okur yer aldı. 

Rol Aldığı Diziler: 

  • 2016 - Hangimiz Sevmedik (Itır) 
  • 2014 - Kod Adı Reaksiyon (Dr. Zeynep)
  • 2011 – 2013 - Lale Devri
  • 2010 - 2012 - Yer Gök Aşk 

Aldığı Ödüller:

  • 2006 - Miss Bikini of the Universe 2006 / En İyi Milli Kostüm
  • 2013 - 19.Siyaset Dergisi Ödülleri / Yılın TV Kadın Yıldızı - Lale Devri
  • 2013 - 4.Prestij Ödülleri / En İyi Kadın Oyuncu

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.