Seks Sırasında Utanmak Ölüm Riski Taşıyor

Fransız bilim insanları tarafından yapılan araştırma ortaya ilginç bir sonuç koydu. Buna göre seks esnasında kalbi duran erkeklerin ölüm riski, bu durumla farklı bir şekilde karşı karşıya kalan erkeklerden dört kat fazla.
Seks Sırasında Utanmak Ölüm Riski Taşıyor

Dr. Ardalan Sharidzadehgan ve Paris’teki Georges-Pombidou Avrupa Hastanesi’nden meslektaşlarının yaptığı araştırmaya göre, spor, yürüyüş, bahçe işleri gibi işlerle meşgul olurken ani kalp durması yaşayan erkeklerin yarısı hayatta kalırken; seks sırasında yaşayanlarda bu oran yüzde 12'ye kadar düşüyor.

Ancak bu farklılık sanılanın aksine cinselliğin kendisinden kaynaklanmıyor. Erkeklerin beraber olduğu kadınların, böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarında duydukları utanç yüzünden genellikle yardım çağırmakta gecikmesinden kaynaklanıyor.

seks

Kadınların yardım çağırmakta geç kalmasının bir başka nedeni ise tabii ki şok. Hastalara kalp masajı uygulaması geç yapıldığı zaman bu rahatsızlık genellikle ölümle sonuçlanıyor.

"BÜYÜK BİR UTANÇ SÖZ KONUSU AMA KURTARMANIZ GEREK"

Dr. Sharidzadehgan bu durumu şu şehilde aktarıyor:

“Toplumsal bir utanç var. Şoka giriyorlar, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Kocaları çıplak, onlar çıplak… Belki komşuları çağırmaktan bile korkuyorlar. Büyük, çok büyük bir utanç söz konusu. Ancak, nihayetinde kocanızı kurtarmanız gerekir.”

kalp krizi

“KADINLAR YA ACİL YARDIM ÇAĞIRSIN YA DA EŞİNE KALP MASAJI YAPSIN”

Araştırma kapsamında 3000 hastanın incelenen kaydında, ani kalp durmasına yakalanan kişilerin 246’sının spor yaptığı, yaş ortalaması 53 olan 17 kişinin de seks yaptığı belirlendi.

Seks yaparken rahatsızlanan 17 kişinin yarısının hayatını kaybettiği, buna karşılık spor yaparken rahatsızlananların sadece yüzde 12’sinin hayatını kaybettiğini belirten Dr. Sharidzadehgan, kadınlara eşlerinin hayatını kaybetmesinin önüne geçmek için yardım çağırmakta gecikmemeleri veya kendilerinin kalp masajı yapmaları konusunda tavsiye verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum