Şekersiz Dondurma Tarifi

Yaz sıcaklarının son demlerini yaşadığımız bu günlerde evinizde yapabileceğiniz muhteşem bir tarif. İşte şekersiz dondurma tarifi…
Şekersiz Dondurma Tarifi

Şekersiz Dondurma Nasıl Yapılır,Malzemeler?

  • Krema (500 ml)
  • Çilek (300 Gram)
  • Beyaz Çikolata (180 Gram)
  • Süt Tozu (30 Gram)

Hazırlanışı

Beyaz çikolatayı küçük parçalara böldükten sonra bir cam kaseye koyup çaydanlığın üzerinde benmari usulü eritin.

Krema ve süt tozunu karıştırma kabına aldıktan sonra ocağa koyun ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.

Erittiğiniz çikolatanın bir kısmını krema karışımına azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın. Karışım homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırma işlemini sürdürün. Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Çileklerinizin sap kısımlarını ayırıp küçük parçalar şeklinde kesin. Çilekler dondurmaya renk vereceği için blendır ya da mutfak robotu yardımıyla püre kıvamına getirin.

Büyük boyutta bir cam karıştırma kabını derin dondurucuda soğuması için uzun süre bekletin.

Oda sıcaklığında soğuttuğunuz krema karışımını ve çilek pürenizi derin dondurucuda soğuttuğunuz karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla yaklaşık 10-15 dakika çırpın ve kapaklı bir kaba koyarak derin dondurucuya atın.

Derin dondurucuda dondurma kıvamını alması için 10-12 saat kadar beklettiğiniz dondurmanızı külah ya da servis tabaklarına koyarak sevdiklerinle paylaşın.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.