Sefer Aycan Kimdir? & Hakkında Bilgi

25. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili olan Sefer Aycan, 1963 yılında Kahramanmaraş’da doğmuştur. Bu içeriğimizde Sefer Aycan hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
Sefer Aycan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Sefer Aycan Biyografisi

1963 yılında Kahramanmaraş Merkez İlçede dünyaya geldi. 1980 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi ve 1986 yılında bu fakülteden mezun oldu. 1997 yılında Halk Sağlığı Dalında Doçentlik ünvanını aldı. Yayınlanmış on kitabı ve 100 den fazla makalesi vardır.  Evli ve 2 çocuk babasıdır. Prof. Dr. Sefer Aycan ingilizce bilmektedir.

sefer-aycan-biyografisi.jpg


Sefer Aycan’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1986 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Uzmanlığını aldı. 1992-1995 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalında Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 1995-1997 yıllarında Yardımcı Doçent 1997-1999 yıllarında Doçent olarak görev yaptı. 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri Michigan Üniversitesi Halk Sağlığı Okulunda Sağlık Ekonomisi, Epidemiyoloji, Sağlık Yönetimi dersleri aldı. 1999 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atandı. 2001 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık görevine atandı, 2002 yılında Müsteşarlık görevinden ayrılarak, tekrar Gazi Üniversitesi Tıp fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında öğretim üyeliği görevine döndü. 2004 yılında Profesör oldu. Mayıs 2009 da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı A.B Başkanlıklarına seçildi. 2013 tarihinde aynı zamanda Gazi Ü. Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığına atandı. 

sefer-aycan’in-egitim-ve-calisma-hayati.jpeg


Sefer Aycan'ın Siyasi Hayatı

25. Dönem Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili olarak meclise giren Sefer Aycan, 26. Dönemde yapılan genel seçimlerde meclise girememiştir. 

sefer-aycanin-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.