Sefa Yılmaz Kimdir

Sefa Yılmaz, 14 Şubat 1990 tarihinde Almanya’nın Berlin kentinde dünyaya gelen Türk futbolcudur ve oynadığı takımlarda ofansif orta saha pozisyonunda göre almaktadır.
Sefa Yılmaz Kimdir

Sefa Yılmaz Biyografisi

Sefa Yılmaz’ın Kulüp Kariyeri

Sefa Yılmaz, futbol hayatına ilk olarak Eintracht Südring Berlin'de futbola başladı. Kendisini gösterme fırsatını bulan Türk oyuncu ailesinin de desteğiyle beraber farklı bir bölgenin takımı olan FC Schöneberg’in alt yapısına geçiş yaptı. 2005 yılında Bundesliga ekiplerinden VFL Wolfsburg’un alt yapısına transfer oldu. Wolfsburg forması ile toplamda 52 maça çıkan Sefa, bu maçların 2’sini ikinci takımda oynadı ve toplamda 9 kez fileleri havalandırdı.

sefa yılmaz kayserispor

WLF Wolsburg’un A takımında kendine yer bulamayan Sefa Yılmaz, 2010-2011 sezonu öncesinde Bundesliga 2. Lig ekiplerinden MSV Duisburg’a transfer oldu. Takıma gelir gelmez uyum sağlayan Türk futbolcu, bir sezon boyunca toplamda 31 kez takımının formasını giydi ve forma giydiği maçlarda 6 gol attı.

Türk statüsünde olmasından dolayı Süper Lig ekiplerinin dikkatini çeken Sefa, 2011-2012 sezonu öncesi Kayserispor ile anlaştı ve yeni takımı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. 3 sezon forma giydiği takımında kadronun değişilmez futbolcularından biri oldu ve çıktığı toplam 57 maçta 9 gol attı. 2013-2014 sezonunun sonunda takımının bir alt lige düşmesi ile beraber Kayserispor ile yollarını ayırma kararı aldı. 2014-2015 sezonun öncesi 3,5 Milyon Euro karşılığında Trabzonspor’a imza attı ve yeni takımı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. 2015 itibariyle Trabzonspor formasını giymeye devam etmektedir.

sefa yılmaz trabzonspor

Sefa Yılmaz’ın Milli Takım Kariyeri

Sefa Yılmaz, ilk olarak Türkiye U-18 kadrosuna çağrılarak 2007 yılında milli takım kariyerine başladı. Sonrasında ise sırasıyla Türkiye U-19 ve Türkiye U-21 kadrolarına davet edildi ve bu alt kategorilerde toplamda 18 maça çıktı. 2012 yılında ise ilk kez Türkiye A2  takımına çağrıldı ve sadece 1 maçta forma giyebildi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.