Sedat Ergin Kimdir

Günümüzde Hürriyet Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğini üstelenen Sedat Ergin, 1957’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Sedat Ergin Kimdir

Sedat Ergin Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler üzerine eğitim aldı. Gazeteciliğe ilk adımı üniversite yıllarında atan Sedat Ergin, Türk Haberler Ajansı’nda bir süre çalıştı. Mezun olduktan sonra da gazetecilik yapmaya devam eden Ergin, diplomasi, başbakanlık ve meclis muhabirliği yaptı. Gazeteci Sedat Ergin, Canan Ergin ile evlidir.

Kariyerinin büyük adımlarından birini de Hürriyete geçerek attı. Gazetenin uzun bir süre Washington temsilciliğini üstlendi. Buradaki görevi sona erdikten sonra ise Ankara Temsilciliği’ne geçti. Bu dönemde gazetede hem köşe yazarlığı yaptı hem de CNN Türk’te yer alan Ankara Kulisi isimli programda yer aldı. Ardından Milliyet Gazetesi’nde yer aldı. Gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Birkaç yıl sonra Hürriyet’e döndü ve köşe yazılarına orada devam etti.

2014’te yönetim kurulu kararıyla, Hürriyet Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliği görevine getirildi. Günümüzde bu görevine halen devam eden Sedat Ergin, yaptığı dosya haberleriyle de pek çok defa ödül kazanmıştır. Bunlardan en çok dikkat çeken haberi ise Bizden Saklananlar oldu.

Aldığı Ödüller:

  • 1992 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gazetecilik ödülünü kazandı.
  • 1997 - “Fırtına Dosyası” yazı dizisi ile Sedat Simavi basın ödülünü kazandı.
  • 2003 - “Bizden Saklananlar” yazı dizisi ile Sedat Simavi basın ödülünü kazandı.
  • 2003 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gazetecilik ödülünü kazandı.
  • 2010 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gazetecilik ödülünü kazandı.
  • 2016 - Deutsche Welle Basın Özgürlüğü Ödülü

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.