Seda Akgül Kimdir

Spiker ve TV Sunucusu görevlerinin yanı sıra aynı zamanda Akademisyenlik de yapan Seda Akgül, 1971 yılında Ankara’da dünyaya geldi.
Seda Akgül Kimdir

Seda Akgül Biyografisi

Seda Akgül, Ankara TED Koleji’nde eğitimini aldıktan sonra üniversite eğitimini almak için Ankara Hacettepe Üniversitesi İngilizce Bölümü’nü bitirdi. Üniversiteden mezun olduktan sonra Başbakanlıkta mütercim tercümanlık eğitimini alırken, aynı zamanda da bu işi yaptı.

Burada bir süre görev aldıktan sonra kazandığı burs sayesinde Brüksel’de Avrupa Birliği Gazeteciliği okudu.

İsveç’ten Türkiye’ye döndükten sonra TRT’nin yaptığı sınavlara başvurdu ve sınavı kazanması sonucunda spikerliğe başladı. Yeni kurulan TV8’de en başından beri yer aldı. Avrupa Birliği'ne Doğru ve Savaş Bağdat Yolunda gibi dış politika programlarını hazırlayıp sunmanın yanında uzun yıllar yaptığı ana haber bülteni spikerliği ile de tanındı.

Işık Üniversitesi’nde 2004-2007 yılları arasında medya dersleri verdi ve bu dersleri İngilizce olarak anlattı.

seda akgül sunucu

TV8 ekranlarında sabaha kuşağı sunarken, herkesin beğenisini kazandı ve uzun süre burada yer aldı. Daha sonra Star TV ekranlarında çalıştı.

2014 yılından itibaren ise Kanal D’nin bir eğlence programı '' Kısmetse Olur''u sunmaya devam etmektedir.

Seda Akgül aynı zamanda da yıllardır aralarında OECD ve IMF uluslararası toplantıları gibi Uluslararası birçok önemli organizasyonun iki dilde sunuculuğunu yapmaktadır.

 

Seda Akgül’ün Kitapları

  • 2012 - Dişilik mi? Kişilik mi?

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.