Sebastian Pinto Kimdir

Sebastian Pinto, 5 Şubat 1986’da Şili’nin Santiago kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde santrafor pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Sebastian Pinto Kimdir

Sebastian Pinto Biyografisi

Sebastian Pinto’nun Kulüp Kariyeri

Sebastian Pinto, profesyonel futbol kariyerine ilk olarak 2004-05 sezonunda Şili takımı olan Club Universidad'de futbola başladı. Bir sene burada forma giydikten sonra 2005-06 sezonunda Deportes Cobreloa takımına kiralandı ve 2006-07 sezonunda eski takımına geri döndü. Kiralık kaldığı sürece 20 maça çıkan futbolcu 5 kez fileleri havalandırdı.

2008 yılında Santos’a transfer oldu ve burada forma şansı bulamadan 2009 yılında Godoy Cruz’a geçti. Aynı yılın ikinci devresinde bir kez daha transfer oldu ve bu sefer Audax İtaliano’ya gitti. Burada 27 maça çıkıp 9 gol atan Pinto, ardından gelen yıllarda Varese, O’Higgins ve Türkiye Süper Lig ekiplerinden Bursaspor’da oynadı.

sebastian pinto bursaspor

Bursaspor ile iki sezon mücadele veren tecrübeli futbolcu, 48 maçta 19 gol atarken, 2014 yılında takımdan ayrıldı ve sezon sonunda Millonarios’a transfer oldu. Çok fazla kalmadığı takımından 2015 yılında ayrıldı ve eskiden oynadığı kulüp O’Higgins’e geri döndü. 2015-2016 sezonu öncesinde ise yolunu tekrardan Türkiye’ye çevirip Eskişehirspor ile anlaştı.

Sebastian Pinto’nun Milli Takım Kariyeri

Sebastian Pinto, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Şili Milli Takımı’nda oynadı ve kariyeri boyunca burada 5 maçta sahne aldı. Milli forma ile oynadığı maçların toplamında 3 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Sebastian Pinto’nun Başarıları

Bursaspor

Türkiye Kupası Finalist: 2012

Kişisel Başarıları

Türkiye Kupası Gol Krallığı: 2012 (5 gol)

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.