Seattle'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD'nin kuzeybatı merkezlerinden Seattle, yaklaşık 650 bin kişinin yaşadığı ünlü bir kenttir. Tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Seattle'ın gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Seattle'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Space Needle (Uzay İğnesi)

space-needle.jpg

Bu yapı gözlem kulesidir ve Seattle'ın en değerli simgesi konumundadır. 1962 yılında inşa edilerek hizmete açılan kule, kısa sürede kentle özdeşleşmeyi başarmıştır. 6 katlı Space Needle 184 metre yüksekliğe sahiptir. Amerikalı meşhur mimarlar Edward Carlson, Victor Steinbrueck ve John Graham Jr. tarafından tasarlanan yapı Seattle'ın en fazla turist çeken mekanı konumundadır.

 

EMP Müzesi

emp-muzesi.jpg

Seattle'ın en değerli müzelerinden biri olan EMP Müzesi, çağdaş kültüre adanmış ve kar amacı gütmeyen bir kurumdur. 2000 yılında Dünya'nın yazılım devi Microsoft'un da kurucularından biri olan Paul Allen tarafından kurulmuştur. Müzik projeleri, aletleri kısacası müzik üzerine kurulu bir müzedir. Müze binası, Dekonstrüktivizm mimari tarzıyla Frank Gehry, Paul Gardner Allen gibi ünlü mimarlar tarafından tasarlanmıştır. Özellikle gitarların ilgi gördüğü EMP Müzesi'ni denemelisiniz.

 

Pike Place Market

pike-place-market.jpg

Kentin Elliot Koyu yakınında yer alan tarihi halk pazarıdır. Yapımına 1903 senesinde start verilen pazar, 1907'de faaliyete geçmiştir. Halen hizmet veren mekan Amerika'nın hali hazırda çalışan en tarihi pazarı olarak meşhurlaşmıştır. 36,442 metrekarelik bi alanı kaplayan halkpazarı, ünlü mimar Frank Goodwin tarafından dizayn edilmiştir. Onlarca küçük işletmeye ev sahipliği yapan Pike Place Market'te bir şeyler yiyip içebileceğiniz şirin mekanlar da hizmet vermektedir.

 

Waterfront Park

waterfront-park.jpg

Kentin en önemli bölgelerinden biri olan Waterfront Park, 19. yüzyıldan kalmadır. Park ziyaretçilerine deniz kenarında mükemmel bir manzara seyir keyfi ile uzun bir yürüyüş imkanı sunmaktadır. Parkta yemyeşil ağaçlar, jetonlu teleskoplar, banklar, piknik masaları vb. bulunmaktadır. Seattle'ın tarihi yerlerinden biri olmasının yanında her yıl milyonlarca ziyaretçi çekerek bölgenin turistik yerleri arasında yer almayı başarmaktadır.

 

Sakız Duvarı

sakiz-duvari.jpg

Şüphesiz kentin en fazla dikkat çeken ve yabancılar tarafından merak edilen yerlerinden biridir. Pike Place Market'e yakın bir konumda bulunan Sakız Duvarı adlı yapı duvarları tuğladan inşa edilmiş bir geçit noktasıdır. Bu alan ismini üzerine yığılı olan çiğnenmiş sakızlardan almaktadır. Önceleri birkaç kez bu sakızlar çevre esnafı tarafından temizlemiş, ancak bu duvara sakızların yapıştırılmasının bölgenin turizmine olumlu etki gösterdiği fark edilince temizlemekten vazgeçilmiştir. Sakız Duvarı'nda rengarenk sakızlardan yapılmış şekillere, yazılara ve bu sakızlı duvarın önünde fotoğraf çektirenlere günün her saati rastlayabilirsiniz. Seattle seyahatiniz esnasında Sakız Duvarı'nı gezi rehberinize ilave edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.