Saynur Tezel Kimdir

TV Sunucusu, Anchorman ve haber spikeri Saynur Tezel, 4 Mart 1968 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.
Saynur Tezel Kimdir

Saynur Tezel Biyografisi

Saynur Tezel, klasik eğitimini tamamladıktan sonra lisans eğitimini almak için Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü kazandı ve bu bölümden 1989 yılında mezun oldu.

Üniversite eğitimini bitirdikten sonra İstanbul’da, Tütünbank'ta dış işlemler ve kambiyo dallarında aldığı eğitim sonucunda iş hayatına başladı. Bilfar Holding’in ithalat alanında çalıştı. Bir dönem daha okuduğu bölüm ile ilgili işlerde bulundu ve sonrasında kariyer planlamasında değişikliğe gitti

Medya alanına giriş yapan Saynur Tezel, ATV'nin kuruluş çalışmaları bünyesinde verilen iş ilanına başvurdu ve bu sayede ATV'nin kuruluşu için seçilen 25 kişiden biri oldu.

1992 yılında ATV ekranlarında televizyonculuğa başladı. ATV’nin yanı sıra haftalık haber dergisi Aktüel Dergisi’ne yazılar yazdı. “Meyveli Ağaç Korusu” adlı mülakat köşesini kaleme aldı.

1996 yılında ise tüm gün haber paylaşımları yapan kanal olarak ortaya çıkan NTV’ye geçiş yaptı. 

saynur tezel haber spikeri

2001 yılında ise bir başka haber kanalı olan CNN Türk’e transfer oldu. Ana Haber Bülteni’nin yapımcılığını üstlendi. 2003 yılında da CNN Türk ekranlarından ayrıldı.

2 sene süresince danışmanlık işi yaptı ve sonrasında 2005 yılında Haber Türk televizyonunda gelen teklifi kabul ederek "BUGÜN" adlı programı yapamaya başladı.

Haber Türk ve ardından geçiş yaptığı SKY Türk ekranlarında çalıştıktan sonra 2012 yılında eski kanalı CNN Türk’e geri döndü.

Hayatı boyunca üç kez evlenen Saynur Tezel, üçüncü evliliğini 2002 yılında Ali Özgentürk ile yaptı ve bu evlilikten 2006 yılında Simay adında kız çocuğu oldu.

Saynur Tezel’in Başarıları

  • 1997 - "Türkçe'yi En iyi Kullanan Spiker" (Dil Gönüllüleri)
  • 2000 - "En Beğenilen Anchorwoman" (Zirvedekiler 2000 Medya Oscarları)
  • 2001 - "Yılın Başarılı İletişimcileri - Yılın Haber Spikeri" (İstanbul Üniversitesi İletişim Oscar'ları)
  • 2007- “Cumhuriyetin Altın Adamı” ödülü (BAŞKENT GRUBU)
  • 2007- “Yılın En iyi Programı”-“Saynur Tezel ile BUGÜN” (ŞİMŞEK KOLEJİ Medya Başarı Ödülü)
  • 2007- “Yürekli Kadın” ödülü (KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ)
  • 2013- “Yılın Başarılı Kadını" ödülü (Kadın Hareketi Derneği)

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.