Savcı Sayan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Savcı Sayan, Türk Siyasetçi kimliği ile tanınmaktadır. 1971 Yılında Ağrı da dünyaya gelen Savcı Sayan hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
Savcı Sayan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti 14 ilin daha belediye başkan adaylarını açıkladı. Adalat ve Kalkınma PartisiAğrı Belediye Başkan Adayı seçilen Savcı Sayan Kimdir? Savcı Sayan Biyografisi ve Savcı Sayan hayatı hakkında bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.


Savcı Sayan Biyografisi

1971 Yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya gelen Savcı Sayan, 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğudur. Türk Siyasetçi kimliği ile bilinen Savcı Sayan, ilkokul ve ortaokul yıllarını Muş Malazgirt de geçirdi.

savcı sayan


Savcı Sayan Eğitim Hayatı

Savcı Sayan, Ağrı'nın Tutak İlçesinde dünyaya gelmesine karşın ilkokul ve ortaokul yıllarını Muş da geçirmiştir. Savcı Sayan, lise hayatını doğup büyüdüğü yerde yani Ağrı'nın Tutak ilçesinde geçirmiştir. Üniversite tahsilini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlayan Savcı Sayan, üniversite hayatının ardından, Eğitim Fakültesi'nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlayıp, çeşitli okullarda öğretmenlik yapmıştır.

savcı sayan


Savcı Sayan Siyasi Hayatı ve Çalışmaları

Başarılı bir eğitim hayatının ardından siyasete ve iş hayatına atılan Savcı Sayan, 12 Eylül'de kapanan CHP Gençlik Kollarının 1996'da tekrar açılmasını sağlayan ekip de yer almıştır. Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları bulunan Savcı Sayan, bir çok sivil toplum kuruluşlarına da üyedir. Aynı zaman da Tarım ve inşaat serktörüyle uğraşan Savcı Sayan Ak Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı olarak seçilmiştir.

savcı sayan siyasi hayatı

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.