Savaş Ay Kimdir

A Takımı isimli programı ile bir döneme damgasını vuran gazetecilerden olan Savaş Ay, 26 Kasım 1954’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Savaş Ay Kimdir

Savaş Ay Biyografisi

İzlediği bir çizgi film ile gazeteciliğe ilgi duyan Savaş Ay, lise eğitiminden sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitim gördü. Gazeteciliğe ilk adımı Dünya Gazetesi ile başladı. Çeşitli gazetelerde çalıştı. Ardından uluslararası bir şirket olan Sipapress’te yer aldı. Çektiği fotoğraflar birçok dergide kapak olarak kullanıldı. İki çocuğu olan Savaş Ay, gırtlak kanserine yakanlandı ve 9 Kasım 2013’te hayata gözlerini yumdu. 

Yaptığı haberleriyle birçok ödüle layık görülen Savaş Ay, özellikle travestilerin neler yaşadıklarını anlatmak için yaptığı haber büyük ilgi gördü. Savaş Ay bu haberi yapabilmek için travesti kılığına girip, yaşadıkları ortamlarda yer aldı ve zorlukları birinci gözden anlattı. 1993’te A Takımı isimli programı sunmaya başladı. Televizyon programında başlattığı bir kampanya ile Doğu Beyazıt’ta okul yaptırmak için eski parayla tam 1 trilyon topladı. 

Gazeteciliğinin yanı sıra oyunculuğa da adım atan Savaş Ay, kamera karşısına ilk kez Milyoner Çocuk isimli film ile geçti. 1996’da ise İstanbul Kanatlarımın Altında isimli filmde yer aldı. Bekri Mustafa karakterini canlandırdığı film, Hazarfen Ahmet Çelebi ve Lagari Hasan Çelebi’nin insanların kuşlar gibi gökyüzünde uçabileceği fikrinden hareketle yaptıkları sonucunda sürülmelerini anlatıyor. Daha sonra ise Yılan Hikayesi isimli dizide Mehmet Ali karakterini canlandırdı. Dizi, kan davası için köyünden İstanbul’a gelen Zeyno isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Mehmet Ali Alabora, Meltem Cumbul, Emre Kınay ve Çetin Tekindor yer aldı. 

2000’de ise senaryosunu yazıp yönettiği Dansöz isimli filmde yer aldı. Filmde aynı zamanda Çolpan İlhan, Kerem Alışık, Nilüfer Açıkalın ve Fikret Kuşkan yer aldı. Aynı zamanda yazarlık da yapan Savaş Ay, 6 kitap yazdı.  

Rol Aldığı Filmler :

  • 1988 - Üçüncü Göz 
  • 1996 - İstanbul Kanatlarımın Altında, ( Oyuncu) 
  • 1998 - Eyvah Babam (dizi) 
  • 2000 - Dansöz, (Yönetmen, Senarist, Oyuncu) 
  • 2000 - Eyvah Kızım Büyüdü (dizi) 
  • 2003 - Mühürlü Güller (dizi) 
  • 2007 - Maskeli Beşler: Irak 
  • 2008 - Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.