Sarma Kadayıf Tarifi

Özellikle, Ramazan ayında çok fazla tercih edilen bir tatlı çeşidi olan Sarma Kadayıfa, hafif olması sebebiyle de her yaştan insan tarafından rağbet gösterilmektedir.
Sarma Kadayıf Tarifi

Sarma Kadayıf Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • Bir paket taze kadayıf
  • 1.5 su bardağı ceviz içi (isteğe göre arttırılıp azaltılabilir)
  • Bir su bardağı tereyağı
  • 5-6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Şerbeti İçin:
  • 4-5 bardak su
  • 4 çay bardağı şeker
  • Çok az limon suyu


Sarma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Hem pratik bir şekilde hazırlanan hem de leziz bir tada sahip olan sarma kadayıfı, siz de sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Kısa sürede bir tatlı yapmak istiyorsanız, haberimizi içerisinde yer alan sarma kadayıf tarifini okumanızı öneririz.

 

Sarma Kadayıf ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Sarma kadayıfının yapımına başladığınızda ilk olarak dolapta soğuttuğunuz kadayıfı 7-8 parçaya ayırın veher parçayı yuvarlak bir biçimde açın.
  2. İçlerine de malzemelerimiz arasında yer alan cevizleri fazlaca serpiştirin.
  3. Diğer bir yandan ise geniş bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp hazır hale getirin. Kadayıflarınızı rulo şeklinde düzgün bir biçimde sarın.
  4. Açılmaması için ise eklenti yerlerini alta getirerek tepsiye tek tek dizin. Tepsiye dizme işlemini tamamladıktan sonra bir tarafta da küçük bir tavada tereyağını eritin.
  5. Sonrasında eriyen tereyağını her sarma kadayıfın üzerine eşit şekilde gezdirin. Şerbeti için ise şeker ile suyu bir kapta iyice karıştırın ve ocağın üzerine kaynaması için bırakın.
  6. Ardından, şerbet kaynarken bir çorba kaşığı kadar tereyağını şerbetin içerisine ekleyin ve limon suyunu hemen ardından ilave edin.
  7. Bir süre kaynadıktan sonraocaktan alın ve fırından yeni çıkmış sarma kadayıflarımızın üzerinde güzelce gezdirin.
  8. Kadayıflar şerbeti çekerek yumuşadıktan sonra üzerlerine ceviz içlerini ekleyin.
  9. Kadayıf sarması tatlınız servise hazır.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.