Sare Davutoğlu Kimdir

Türkiye Cumhuriyeti 37. Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi olan Sare Davutoğlu, 1961 yılında Konya’da dünyaya geldi.
Sare Davutoğlu Kimdir

Sare Davutoğlu Biyografisi

Sare Davutoğlu, Afyonlu Kundak ailesinin kızı olarak dünyaya geldi ve 4 yaşındayken kardeşinin doğumunda annesini kaybetti. Bu acı olay sonrasında ileride kadın doğumcu olmaya karar verdi.

Lise eğitimi için Eskişehir’e gitti ve Eskişehir Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitirdi. Küçüklükten beri istediği işi yapmak için lisans eğitimine başladı ve İstanbul Üniversitesi'nin Tıp Fakültesinde eğitime başladı.

 

Sare Davutoğlu Kariyeri

Üniversite’den mezun olduktan sonra yüksek lisans çalışmalarını başlattı ve bu süre içerisinde Ahmet Davutoğlu ile tanıştı. 2 sene burada oynadıktan sonra 1984 yılında evlendi. Bu evlilikten iki çocuk dünyaya getirdi. 1987 yılında Kars'a mecburi hizmete gitti. 1988 yılında mecburi hizmetini İstanbul'da devam ettirdi.

sare davutoğlu ahmet davutoğlu

Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık görevine getirilmesiyle beraber birçok yardım ve sosyal destek kampanyasında yer aldı. Kürtaj karşıtı platformlarda da yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan Albayrak'ın da doktorluğunu yaptı.

Eşinin işleri dolayısıyla özel işlerinden istifa ederek Malezya’ya gitti. Bu ülkede çeşitli görevlerde yer aldı ve 1995 yılında Türkiye’ye döndü. Sare Davutoğlu Malezya'dan döndükten sonra 1995 yılında ihtisasa başladı ve 1999 yılında uzmanlığını bitirdi.

sare davutoğlu

1984 yılından itibaren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile evlenen Sare Davutoğlu’nun 4 çocuğu bulunmaktadır.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.