Sarasota'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Sarasota, ABD Florida Eyaleti'ne bağlı mütevazı merkezlerden biridir. Yaklaşık 60 bin nüfusun yaşadığı kent tarihi ve turistik yerleriyle meşhurdur. Yazımızda Sarasota'nın gezilecek görülecek yerlerini tanıyabilirsiniz.
Sarasota'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

John ve Mable Ringling Sanat Müzesi

Sarasota'nın değerli ailelerinden biri olan 'Ringling'lerin mirasını halka hizmet olarak sunma adına 1927 yılında kurulmuştur. Kurucusu John Ringling'tir. Şu anda ise 2000 yılında itibaren müzenin yönetimi Florida Eyalet Üniversitesi'ne geçmiştir. Florida Eyaleti'nin resmi müzelerinden biri olarak belirlenen kurum Avrupalı sanatçıların çizimleri, Amerika, Asya, Kıbrıs ve çağdaş sanat eserlerinden oluşan tam 21 galeriye ev sahipliği yapmaktadır. 10 binin üzerinde öge içeren sanat müzesinde heykel, resim, baskı, fotoğraf, antik ve çağdaş süslemeler bulunmaktadır. ABD'nin ünlü sanatçılarından Childe Hassam'ın 1916 yılından oluşturduğu 'Rainy Day on Fifth Avenue' adlı tablosu da burada sergileniyor ve yoğun ilgi görüyor. Sarasota seyahatine çıkan sanatseverlerin bu müzeye mutlaka uğraması gerekmektedir.

john-ve-mable-ringling-sanat-muzesi.jpg

Mote Deniz Laboratuvarı

mote-deniz-laboratuvari.jpg

Sarasota kentinin malı olan Mote Deniz Laboratuvarı 1955 yılında kurulan kamusal bir mekandır. Kurucusu Eugenie Clark'tır. Laboratuvarın kuruluş amacı deniz-nehir ağızlarını araştırmak ve bu sayede deniz bilimini geliştirmektir. Kurulduğu ilk yıllarda Cape Haze Deniz Laboratuvarı olarak bilinen kurum, 1967 yılından bu yana yeni ismiyle anılmaktadır. Kar amacı gütmeyen kurumda Kaplumbağa Klinikleri, Okyanus Asitleme, Denizcilik ve Tatlı Su Ürünleri, Köpekbalığı Biyoloji Koruma ves. birçok bölüm hizmet vermektedir. 4,2 haktarlık alanı kapsayan laboratuvar Sarasota gezi rehberinizin vazgeçilmezlerinden biri olmalıdır.

Marie Selby Botanik Bahçesi

marie-selby-botanik-bahcesi.jpg

Özellikle orkide, bromeliads ve onların gölgelik ekosistemlerini aksettiren botanik bahçe, 6,070 metrekarelik alana kurulmuştur. 1998 yılında açılan bahçenin kuruluş amacı botanik araştırmalara yardımcı olmaktır. 1,200 türden yaklaşık 20 bin bitkiye ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca tropik ve benzeri 150'den fazla keşfe ev sahipliği yapmıştır. Marie Selby Botanik Bahçesi'ni ziyaret edenlere bambu, canlı meşe, kır çiçekleri, habibatlar vb. sunulmaktadır. Bir araştırma merkezinin yanı sıra kentin turizmi açısından da önemli bir yere sahip olan bahçe Sarasota'nın gezilecek yerlerinden biridir. Aynı zamanda evlilik törenlerinde katalog çekimlerinin popüler mekanlarından biridir.

Siesta Beach (Siesta Plajı)

siesta-beach.jpg

Bazı kesimlerce 'Siesta Key Plajı' olarak anılan dünyaca ünlü mükemmel bir plajdır. Bu plajı özel kılan en önemli etkenlerden biri kumdan değil pulverize mercandan oluşmuş olmasıdır. Bu sayede Siesta Plajı'ndaki insanlar en sıcak günlerde bile burada yürürken serin hissetmektedirler. Geçtiğimiz yıllarda birçok farklı ödül mercii tarafından 'en iyi plaj' ödüllerine layık görülmüştür. Yaz aylarında Florida Eyaleti'nin en fazla turist çeken kumsallarından biri haline gelmeyi başaran Siesta Beach, her yıl 350 binin üzerinde ziyaretçi alıyor. Kente seyahatiniz yaz aylarına tekabül ederse Sarasota'nın en turistik yerlerinden biri haline gelen Siesta Beach'te serinlemeli ve bu muazzam kumsalın tadını çıkarmalısınız.

Sarasota Klasik Otomobil Müzesi

sarasota-klasik-otomobil-muzesi-001.jpg

5500 Kuzey Tamiami Yolu üzerinde hizmet veren Sarasota Klasik Otomobil Müzesi 5600 metrekarelik alana kurulmuştur. Birbirinden farklı tam 100 klasik otomobilin sergilendiği müze, 1953 yılından bu yana hizmet vermektedir. Müze Alfa Romeo, Ferrari ve Rivolta gibi İtalyan Araba Koleksiyonları'nı içermektedir. Klasik araç meraklılarının vazgeçilmez adreslerinden biri haline gelen kurum, özel teşebbüs tarafından yönetilmektedir. Sarasota'nın turistik yerleri içerisinde bulunan bu şahane klasik araç müzesini eski araç tutkunları mutlaka ziyaret etmelidir.

Sarasota Bay

sarasota-bay-.jpg

Burası kentte bulunan meşhur bir lagündür. Genellikle körfezde erişim sağlayan üç girişli bir haliç olarak kullanılmaktadır. Avrupalıların bölgede yerleştiği 1513'lü yıllarda keşfedilmiştir. Ancak bölgenin 5 bin yıllık bir geçmişinin olduğu tespit edilmiştir. Sarasota Bay, Tampa Bay ve Charlotte Limanı arasında en derin kıyı olarak ulusal bir önem arz etmektedir. Aynı zamanda ülkede bulunan 28 haliçin en büyüğü olması bakımından da önemlidir. Sarasota'nın tarihi ve coğrafi açıdan değerli yerlerinden biri olan bölgede balıkçılık, kano gibi aktiviteler yaygın olarak yapılmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.