Santiago'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Şili'nin başkenti Santiago, ülke nüfusunun hemen hemen yüzde 40'ını barındırmaktadır. Kent birçok doğal, tarihi ve turistik açıdan önemli yerlere sahiptir. Santiago'nun gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için derledik.
Santiago'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Şili'nin başkenti Santiago, 32 semtten oluşmaktadır. Yaklaşık 5.200.000 nüfusun yaşadığı Santiago'nun yüzölçümü tam 6400 kilometrekaredir. Şili nüfusunun üçte birinden fazlasını barındıran başkent Santiago, ülkenin siyasi ve finansal merkezidir. And Dağları'nın eteklerinde ve Mapocho Irmağı kenarında bulunan şehrin kuruluşu 1541 yılına kadar uzanmaktadır. Tarihi ve turistik yerleri ile meşhur olan Santiago, turizmi gelişmiş bir bölgedir. Santiago tatilinize rehber olabilmek için kentin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

 

Palacio de La Moneda

palacio-de-la-moneda.jpg

Şili Cumhurbaşkanı'nın resmi ikametgahı olarak kullanılan bir binadır. Ünlü İtalyan mimar Joaquin Toesca tarafından tasarlanan Palacio de La Moneda, İspanyolların Amerika kıtasında yaptırdığı en muhteşem yapılardan biridir. 1784 ve 1805 yılları arasında inşa edilen saray, 1930'a kadar ülke başkanlarının resmi konutu olarak kalsa da bu tarihten sonra 1981 yılında kadar kullanılmamıştır. 1981 yılında restore edilerek halka açılan Neo-Klasik bina Santiago'nun sembollerinden biridir.

 

Santa Lucia Tepesi

santa-lucia-tepesi.jpg

Santiago şehrinin merkezinde bulunan bu küçük tepe tüm kenti ayaklarınızın altına seriyor. İlk önce bir gözlem kulesi olarak oluşturulan tepede, eski yapılar, park ve bahçeler yer almaktadır. Santiago seyahatinizde kentin eşsiz manzarasını görmek isteyenlerin ziyaret ettiği tepeye çıkarak bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

 

Museo Chileno de Arte Precolombino

museo-chileno-de-arte-precolombino.jpg

Burası Orta ve Güney Amerika'da Kolomb-öncesi sanat çalışmalarına adanmış bir sanat müzesidir. Kurum yaklaşık 50 yıldır toplanan Kolomb-öncesi eserlerin ve özel koleksiyonların muhafaza edilmesi için Şilili mimar ve antika koleksiyoncusu Sergio Larrain Garcia-Moreno tarafından kurulmuştur. 1981 yılında açılan müzede arkeolojik ve antropolojik kalıntılar da sergilenmektedir. 10 bin yıl kadar eskiye uzanan koleksiyonlara sahip olan müze, Santiago'nun turistik yerlerinden biridir.

 

Santiago Metropolitan Katedrali

santiago-metropolitan-katedrali.jpg

Santiago'nun merkezinde bulunan manevi yapı, başkentin başpiskoposluk merkezi olup Başpiskopos Ricardo Ezzati Andrello'nun da ikametgahıdır. 1748 yılında inşasına başlanan Neo-Klasik yapı, 1800 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Roma Katolik Kilisesi olarak hizmet veren katedral, şu anki görünümüne 19. yüzyılın sonlarında kavuşmuştur. Şehrin tarihi merkezinde bulunan efsane dini yapı, Santiago'nun görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

 

Cerro San Cristobal

cerro-san-cristobal.jpg

Santiago'nun kuzeyinde bulunan 880 metre yüksekliğindeki tepe, kentin Cerro Renca'dan sonraki en yüksek ikinci tepesi konumundadır. Cerro San Cristobal denilen bölge Manuel Foster Gözlemevi, Kaliforniya Üniversitesi Lick Gözlemevi, ikizler olarak bilinen Değirmenler Gözlemevi'nin de burada kurulması ile 1903 yılında kullanılmaya başlanmıştır. Zirvesindeki 22 metrelik Kutsal Bakire Meryem Heykeli ile de ünlenen tepe Santiago'nun gezilecek yerlerindendir.

 

Plaza de Armas

plaza-de-armas-003.jpg

Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan meşhur bir meydandır. Santiago Metropolitan Katedrali, Merkez Postane Binası, Palacio de la Real Audiencia de Santiago ve kentin eski belediye binası gibi başkentin önemli yapıları bu meydan ve civarında yer almaktadır. Meydanın etrafı palmiye ağaçları ile süslenmiş olup ortasında heykeller ve su fıskiyeleri vardır. Bölgeyi daha iyi tanımanız için bir faytona binerek kentin tarihi güzellikleriyle tanışabilirsiniz.

 

Şili Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi

sili-ulusal-guzel-sanatlar-muzesi.jpg

Ülkede güzel sanatlara olan ilginin artırılmasına en önemli katkıları sağlayan müzedir. Şilili mimar Emile Jéquier tarafından tasarlanan binada hizmet veren müze, 3 binden fazla ögeye ev sahipliği yapmaktadır. İtalyan, İspanyol ve Flaman resim koleksiyonları, baskı koleksiyonu, heykeller, çizim ve fotoğraf koleksiyonları içeren müze, bir de kütüphaneye sahiptir. 1946 yılında Şili'nin bağımsızlığının 100. yılı anısına tarihi anıt olarak belirlenmiştir. Rehberli turlar vasıtasıyla gezilen Şili Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi Santiago'nun turistik yerlerinden biridir.

 

Santiago Metropolitan Park

santiago-metropolitan-park.jpg

Başkentte bulunan kentsel bir park alanıdır. Huechuraba, Providencia, Recoleta ve Vitacura, San Cristobal, Chacarillas Los Gemelos tepeleri ve Tupahue, Lo Saldes, Piramide ve Bosque Santiago bölgelerini kapsayan alanda kurulan park, 722 hektarlık yüzölçümü ile Dünyanın en büyük kentsel parklarından biridir. 1966 yılında kurulan kentsel parkta on binlerce ağaç, birçok yürüyüş ve bisiklet yolları bulunmaktadır. Santiago'nun görülecek yerlerinden biri olan bu harika kentsel park mutlaka keşfedilmelidir.

 

El Morado Tabiat Anıtı

el-morado-tabiat-aniti.jpg

Başkent Santiago'nun Cajon del Maipo bölgesinde bulunan tam 30,09 kilometrekarelik alanı kapsayan bir doğa alanıdır. El Volcan Nehri Havzası'nın bir parçasını ve buzullu alanları kapsayan El Morado Tabiat Anıtı kentin önemli gezi alanlarından biridir. Santiago tatilinizde etrafındaki dağlar, kayaçlar ve buzul kütleleriyle adeta bir doğa harikası alanı olan bu bölgeyi mutlaka görmelisiniz. 

 

Şili Ulusal Tarih Müzesi

sili-ulusal-tarih-muzesi.jpg

Santiago'nun Plaza de Armas meydanında bulunan müze, 2 Mayıs 1911 yılında kurulmuştur. Palacio de la Real Audiencia binasında hizmet veren müze, kadın giyim, dikiş makineleri, mobilya ve diğer dekoratif ve fonksiyonel parçalar olmak üzere Şili gündelik yaşamına ait birçok nesne içermektedir. Şili'nin tarihi dokusunu öğrenebileceğiniz bu mekan, Santiago'nun gezilecek yerlerindendir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.