Santi Mina Kimdir

Santi Mina, 7 Aralık 1995 da İspanya’nın Vigo kentinde doğan kariyeri boyunca yer aldığı kulüplerde ve İspanya Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Santi Mina Kimdir

Santi Mina Biyografisi

Santi Mina Kulüp Kariyeri

Santi Mina, kulüp kariyerine ilk olarak Celta de Vigo takımında başladı. Gösterdiği performans ile 2012 – 2013 yılları arasında Celta de Vigo B takımına çağrıldı. Burada 13 maçta attığı 8 gol ile büyük bir başarı göstererek 2013 yılında Celta de Vigo A takımına yükseldi.

santi mina celta vigo

2013 – 2015 yılları arasında çıktığı 50 maçta 9 gol attı. Bu başarısı ile beraber birçok büyük kulübün dikkatini üzerine çekti.  Gelen teklifler arasında kendisini en iyi hissedebileceği takım olan Valencia ile anlaştı. Bu transfer 2015-2016 sezonu öncesinde 10 Milyon Euro’ya tamamlandı.

Santa Mina Milli Takım Kariyeri

Santa Mina milli formayı ilk olarak İspanya U-18 takımında giydi. Daha sonra İSpanya U-19 ve İspanya U-20 kadrolarına davet edildi. Genç milli takımındakariyeri boyunca toplamda 18 maçta forma giyip 7 gol atma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.