Netflix Santa Clarita Diet Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Netflix farklı türleri bir yapımda toplayıp izleyicisini şaşırtmaya devam ediyor. Bu içeriğimizde hem korku hem de komedi türünde çekilen ve izleyicilerden tam not almayı başaran Santa Clarita Diet dizisini sizler için inceleyeceğiz.
Netflix Santa Clarita Diet Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Santa Clarita Diet Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Son zamanlarda efsane dizilere imza atan Netflix, çekinmeden deneysel türde dizi ve filmler yapmayı adet haline getirdi diyebiliriz. Farklı tarzdaki konuları tek yapımda harmanlamasıyla dikkat çeken Netflix, bu kez de korku ve komedi gibi ikisini bir arada zor görebileceğimiz tarzda bir dizi ile izleyici karşısına çıktı. Bu inceleme dizi içeriğimizde orijinal konusu ve farklı türü ile dikkat çeken Santa Clarita Diet dizisinin konusunu, izleyici yorumları ve oyuncularını sizler için bir araya getiriyoruz.


santa-clarita-diet-dizisi.jpg

1. Mutfağında Victor Fresco, Drew Barrymore, Tracy Katsky, Aaron Kaplan, Timothy Olyphant, Chris Miller gibi isimlerin yer aldığı Santa Clarita Diet, Amerikan korku-komedi web televizyon dizisidir. Kara komedi adı verilen tarza sahip olan Santa Clarita Diet daha ilk bölümünden itibaren Netflix kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başaran yapımlardan birisi olmuştur.


santa-clarita-diet-dizi.jpg

2. İlk bölümü 3 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan, toplamda 3 sezondan ve 30 bölümden oluşan Santa Clarita Diet dizisinin son bölümü ise 29 Mart 2019 tarihinde yayınlanmıştır. Korku komedisi türündeki bu dizi, insan etiyle beslenen zombiyi yüzünüzde tebessümle izleyebileceğiniz tek dizi diyebiliriz. Tabi eğer psikopat değilseniz!


santa-clarita-diet-netflix.jpg

3. Büyük bir kitle tarafından izlenmiş ve beğenilmiş bu yapım, Sheila Hammond isminde bir kadının yaşayan bir ölü olması üzerine kurgulanmıştır. Sheila Hammond, ölü ama aynı zamanda hayatta olan yani hiçbir duygu ve fiziksel hisse sahip olmayan birisidir. O böyle bir hayat yaşarken en büyük yardımcısı ise kocası Joel Hammond’dır.


santa-clarita-diet-dizisi-hakkinda.jpg

4. Sheila Hammond ve kocası Joel Hammond’ın hayattaki amacı bu noktadan sonra ölümü hak eden kötü insanları öldürmek ve bu sayede Sheila’ya yemek bulmak olacaktır. Santa Clarita Diet dizisinde Sheila’nın acıktığı ve canının yemek istediği durumlar dizinin en komik ve eğlenceli sahnelerini oluşturmaktadır. 


santa-clarita-diet-dizisi-hakkinda-bilgi.jpg

5. Gösterildiği günden itibaren özellikle sosyal medyada adından sıklıkla söz ettiren dizinin başrolünde uzun zamandır TV yapımlarında görmediğimiz Drew Barrymore ve tecrübeli oyuncu Timothy Olyphant yer almaktadır. Santa Clarita Diet dizisinde aynı zamanda Liv Hewson ve Skyler Gisondo gibi başarılı oyuncular da boy göstermektedir.


drew-barrymore.jpg

6. Normal yaşamlarında emlakçılık yapan Joel ve Sheila, California‘da yaşayan evli bir çifttir ve yemelerine içmelerine dikkat ettikleri kontrollü bir hayat yaşarlar. Bir gün ev satışına gittiklerinde Sheila kusmaya başlar ve bu normal bir kusma değildir. İçinden bir parça çıkaran Sheila her şey normale döndü derken değişmeye başlar. Komedinin ve korku türünün başarılı bir şekilde harmanlandığı ve en iyi Netflix dizileri arasında yerini alan bu diziye Netflix üzerinden ulaşabilirsiniz.


Santa Clarita Diet Dizi Oyuncuları ve Karakterler

1. Sheila Hammond - Drew Barrymore

Grey Gardens, Scream, Charlie’s Angels, Charlie’s Angels: Full Throttle ve Donnie Darko filmlerinden tanıdığımız Drew Barrymore, kariyerini daha çok sinema filmlerinde çizmiş başarılı bir oyuncudur. Santa Clarita Diet dizisinde, kontrollü bir şekilde yaşadığı hayattan bir anda zombiye dönüşen Sheila karakterine hayat vermektedir. Zamanla tutkuları artan Sheila, bazen açlık krizlerine girip zor ve komik anlar yaşasa da ailesine karşı olan sevgisi onu sakinleştirmektedir.

sheila-hammond---drew-barrymore.jpg

2. Joel Hammond - Timothy Olyphant

Justified ve Deadwood dizilerinden hatırladığımız Timothy Olyphant Santa Clarita Diet dizisinde Sheila’nın kocası Joel karakterine hayat vermektedir. Sheila’nın çok kontrolcü ve kuralcı biri olmasından yakınan Joel her şeye rağmen eşini çok seven bir adamdır. Sheila’nın yeni durumunu kabullenmek zor olsa da ona sonuna kadar destek olacak ve bu durum için çözüm aramaya çalışacaktır. 

joel-hammond---timothy-olyphant.jpg


Santa Clarita Diet Dizisi İzleyici Yorumları

1. 92'den beri televizyonda yayınlanan bir projede yer almayan drew barrymore ve justified'dan tanıdığımız timothy olyphant'ın başrollerini oynayacağı netflix dizisi. 2017'nin mayıs ortasında başlayacak komedi dizisinde ikili evli ama mutsuz bir çifti canlandıracakmış. 13 bölüm olması öngörülüyormuş. drew için en saçma diziyi bile izleyebilirim. heyecanla bekliyorum.


2. bu uyarıyı buraya koyalım da ben ettim siz etmeyin ilk bölümde midem öyle kalktı ki yemeğim yarım kaldı, ikinci bölüm bittiğinde "bu ne salak dizi, drew niye bunda oynamış ki, bu jim carrey özentisi adam kim?" sorularıyla diziyi bırakmak üzereydim. yani ilk bölümde sürrealliğin düzeyi kaçmış ve oyunculuklar çok kötü gibi hissediyorsunuz, başrol drew b olmasa anında kapatırsınız diziyi o derece. fakat daha sonra izletti kendini ve 5. bölümü bitirdim. yine de ash vs evil dead daha komikti ya da the mick bundan iyi yeni dizilerden...


3. ikinci sezonuyla da güldüren, kalitenin düşmediği dizi. mesela jessica jones ikinci sezonuyla gözlerimi kanattı, o yüzden sevdiğim diziler bozacak korkusu yaşıyordum ki scd gayet eğlenceliydi, sezon finaliyle de kopardı, daha ne olabilir olaylar çözülür biter herhalde filan derken güzelce uydurmuşlar!


4. bu kadar klişeyi bu kadar komik yapabilmesi harika. izlenebilir olmasını bekliyordum ama kahkaha atmayı, şaşırmayı, eğlenmeyi beklemiyordum. uzun zamandır bir diziyi izlerken bu denli eğlenmemiştim. bence harika bir iş çıkarmışlar. drew'i yıllardır bayılarak izlemem de diziye ayrı bir tat kattı.


5. yan karakterleri özenle mi seçmişler? firefly'dan nathan fillion, desperate housewives'tan ricardo chavira, community'den joel mchale, it's always sunny in philadelphia'dan "waitress" mary elizabeth ellis var. conan'ın sidekick'i andy'i unutmamak lazım. ramona'yı oynayan kızsa buram buram aubrey plaza kokuyor. dozunda gore ve aralara serpiştirilmiş sexual innuendo'lar (lisa'nın iki kelimesinden biri) mükemmel. geri kalan kısım, zombiler, küfür, yalan söyleyeyim derken sıçmalar, beceriksizlik, aşırı gerginlik... hele hele joel'un iki sezon boyunca haklı olarak üstüne yapışan gerginliği, dizinin en komik anlarının başrolünde yer almasını sağlıyor. adamın gerginliği, yalan söylemeyi beceremeyişi gözümden yaş getirdi artık.


6. kestirmeden yorumumu yapayım : cheesy ve fakat çok eğlenceli. drew barrymore biraz derya baykal'a benzemiş kilo alınca ama çok iyi oynamış. ara ara koparak gülmek için ideal diyebilirim, mide hassasiyeti olanlar yine de dikkat etsin tabii ki. bölüm süreleri de çok makul. bu arada allah her kadına joel gibi bir koca ve abby gibi bir kız evlat versin.


7. ikinci sezonunu yeni bitirdigim cok eglenceli zombi dizisi. ozellikle joel'in espirileri cok hos. cok alakasiz yerlerde alakasiz yorumlari da muthis. ilginc bir sekilde hemen hemen butun karakterler basarili. hepsini iyi secmisler. final de guzel bitti. simdi bekle ki gelsin yeni sezon.


8. ortalama 30 dakikalık bölümleri ile çerez gibi giden, başarılı bir absürt komedi dizisi... özellikle timothy olyphantın performansı için dahi izlenir... bir rol bir oyuncuyla bu kadar yakışabilir ve bütünleşebilir... yağ gibi kayıyor derler ya öyle bir şey... güldürmedi filan yazanlara aldanmayın, zor gülen biri olarak ara ara sesli gülmeme dahi engel olamıyorum... onu diyenler genellikle cem yılmaz'ın da bahsettiği "kesin ip var" adamları...


9. lanet olasıca netflix tarafından 3. sezonunun ardından iptal edilen güzel dizi. be aptallar bari şu diziye 6 yada 8 bölümlük final sezonu versenize kardeşim. insanların bu kadar sevdiği bir diziyi niye tam manasıyla ortada ve saçma bir yerde bitiriyorsunuz. ne farkınız kaldı diğer tv kanallarından falan.


10. ne istediniz güzelim diziden ya. son zamanlardaki favorimdi gerek oyunculuklar gerek işlenişi gerek kurgusu. netflix ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. dizinin geri dönüşleri de iyiydi bildiğim kadarı ile. umarım bir başka platformda devam eder ve ben de oraya geçerim. keza netflixte izlediğim elle tutulur birkaç içerikten biriydi.

Önerilen İçerik: Son 20 Yıla Damga Vuran En İyi 15 Zombi Filmi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.