Şanlıurfa' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Şanlıurfa Güneydoğu' nun en güzel turistik şehir ünvanına sahiptir. Şanlıurfa' da simge olmuş pek çok tarihi yapı ve mekan bulunmaktadır.
Şanlıurfa' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Pek çok efsane yaşanmış, şehir ile bütünleşmiş bir çok güzellik bulunan Şanlıurfa'yı keşfetmek sizin için, unutulmaz bir anı olacaktır. Sadece Şanlıurfa sokaklarında gezmek bile bu şehri keşfetmeye yetecek ve sizde anlamlandıramayacağınız hisler oluşturacaktır. Müthiş doğası, tarih kokan sokakları ve işte tek tek çok ünlü mekanları;

Balıklı Göl

İşte Şanlıurfa deyince akla hemen gelen Balıklı Göl. Balıklı göl' ün Hz. İbrahim' in ateşe atılmak istenmesiyle ateşin suya ve odunların da balığa dönüşmesiyle ortaya çıkan göl olduğu biliniyor. Balıklı göl tam bir doğal güzellik. Göl tertemiz suya ve yüzlerce balığa sahip.

balikli-gol.jpg Balıklara yem atarak, gölün etrafında gezerek siz de bu muhteşem atmosferi yaşamalısınız.

Şanlıurfa Kalesi

Şanlıurfa' ya gelip de kalesine çıkmamak olmaz. Urfa kalesi muhteşem şehir manzarasına sahiptir. Hz. İbrahim ateşe atılacağı zaman kalede bulunan mancınık denen sütunlardan fırlatılarak ateşe atılmış, daha doğrusu birden oluşan göle kaleden fırlatılmıştır.

sanliurfa-kalesi.jpgŞanlıurfa' ya gelip bir de kalesine çıkıp siz de bu tarihi olayların yaşandığı yerin havasını solumalısınız.

Harran Ovası

Harran Ovası da Şanlıurfa' nın önemli noktalarından bir tanesidir. Çok sayıda misafiri ağırlamış ve daha hala her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Harran Ovası verimli toprakları ile bilinir.

harran-ovasi-001.jpgÖyle ki Harran Ovası türkülere bile konu olmuştur. Harran Ovası Hz. İbrahim' in evi olarak bilinir. Harran Ovası ticaret yollarının kesiştiği çok köklü bir tarihe sahiptir.

Eyyub Nebi Mağarası

Eyyub Nebi peygamberin mağarası da Urfa' da merak edilen ve ziyaret edilen yerler arasındadır çünkü Eyyüb Peygamber'in bu mağarada, çilesinden, hastalığından, sıkıntısından yıkanarak arındığı biliniyor.

eyyub-nebi-magarasi.jpg Bu yüzden de turistlerin çok merakını çekiyor ve şifalı suyuyla hastalıklara derman olduğu düşünülüyor.

Urfa Konakları

Geçmişten izlerin hiç birini kaybetmemiş bu konaklardan Şanlıurfa' da çok sayıda bulunmaktadır. Şanlıurfa kültürünü, evlerini, yaşamını yansıtan bu taş konakları da mutlaka ziyaret edebilir, içlerine girerek farklı duygular yaşayabilirsiniz.

urfa-konaklari.jpgUrfa' da birçok konak bulunduğu gibi Sakıbın Köşkü bunlardan bir tanesidir. Mutlaka ziyaret edin.

Halfeti

Birecik barajının yapımı sırasında sular altında kalmış Şanlıurfa şehri. Sular altında yatan tarihin üstünden tekneyle geçmek güzel ve değişik bir deneyim olurdu değil mi?

halfeti.jpgKendinizi halfetinin doğasına, altınızda yatan tarihin hissine ve Şanlıurfa' nın muhteşem atmosferine bırakın gitsin.

Şanlıurfa Müzesi

Şanlıurfa müzesi yılda binlerce kişiyi ağırlamakta ve pek çok tarihi eseri bulunup Türkiye' nin en büyük müzesi konumundadır.

sanliurfa-muzesi.jpgŞimdiden gideceklere duyurulur müzeyi tamamen gezip tek tek tarihi eserleri incelemek isterseniz bunun için 4 saatini ayırmanız gereklidir.

Fırfırlı Cami

Önceleri kilise olan sonradan camiye çevrilen tarihi yapıdır. Özel taşlar ve dış mimarisiyle insanı büyüleyen bir camidir. firfirli-cami-001.jpgİçi de bir o kadar güzel Şanlıurfa' nın gizli kalmış hazinelerinden bir tanesidir. Mutlaka gidip görmeniz gereken tarihi mekanların başında gelmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.