San Mateo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Kaliforniya Eyaleti'nin San Mateo kenti yaklaşık 100 bin nüfusu barındırmaktadır. Tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleriyle ünlü San Mateo'nun gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
San Mateo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

CuriOdyssey

Önceleri müze olarak faaliyet gösteren mekan şu anda bilim ve yaban hayatı merkezi olarak hizmet vermektedir. 1954 yılında açılan mekan yaklaşık 1 hektarlık alanda kurulmuştur. Çocuklar ve aileler açısından mükemmel bir cazibe merkezi olan CuriOdyssey Hayvanat Bahçesi ve Akvaryum Birliği tarafından akredite edilmiştir. Yaralı ve yardıma muhtaç hayvanların rehabilitesinin de yapıldığı kurum San Mateo'nun en turistik yerlerinden biridir. Her yıl yaklaşık 100 bin kişiyi ağırlayan merkez San Mateo seyahatinizin ilk adreslerinden olmalı.

curiodyssey.jpg

 

Pulgas Su Tapınağı

pulgas-su-tapinagi.jpg

William Merchant tarafından tasarlanan Pulgas Su Tapınağı taştan inşa edilmiştir. San Mateo'nun en önemli sembollerinden biri olarak kabul edilen tapınak Hetch Hetchy Su Kemeri'nin tamamlanmasının anısına 1934 yılında inşa edilmiştir. Kemere yakın bir konumda oluşturulan tapınak, 1938 yılında orijinaline uygun olarak güncel tasarım ile değiştirilmiştir. Düğün gibi özel etkinlikler için de kiralanan mabet kentin nadide yapılarından biridir.

 

San Mateo Deresi

san-mateo-deresi.jpg

Orange ve San Diego ilçeleri arasında akan dere 19 km uzunluğundadır. Santa Ana Dağları ve Santa Margarita Dağları'nın bulunduğu bölgede yer alan dere Güney Kaliforniya'nın en muhteşem manzaralarının içinde akmaktadır. Derenin aktığı alanda sırasıyla İspanyollar, Acjachemen ve Luiseno grupları son olarak da Amerikalı Yerliler yaşam sürmüştür. Şu anda derenin etrafı bölgede tarımsal faaliyetlerin en yoğun yapıldığı alanlardandır. Bu şahane dere San Mateo gezi rehberinizde mutlaka yer almalıdır.

 

San Francisco Bay Keşif Sitesi

san-francisco-bay-kesif-sitesi.jpg

Bölge 7 hektarlık alanı çevreleyen tarihi bir park alanıdır. Golden Gate Ulusal Rekreasyon Alanı'nın bir parçası olarak faaliyet gösteren bölge ülkenin ilk Avrupa nişanlarından birine sahiptir. Site alanının geçmişi 17. yüzyılın başlarına kadar dayanmaktadır. Etrafında birçok nehir ve dağlık bölgeler yer alıyor. San Mateo'nun en turistik yerlerinden biri olan San Francisco Bay Keşif Sitesi Kaliforniya'nın Tarihi Yerleri listesinde bulunuyor. 

 

San Andreas Gölü

san-andreas-golu.jpg

San Francisco Yarımadası'nda bulunan bir rezervuar gölüdür. 4,8 km uzunluğa sahip olan San Andreas Gölü 223 hektarlık bir alanda oluşmuştur. Deniz seviyesinden 138 metre yüksekliktedir. San Adreas ve San Mateo Dereleri beslediği rezervuar gölü San Mateo'nun gezilecek yerleri arasında önemli bir konuma sahiptir. Aynı zamanda bölge insanının içmesuyu kaynağı olarak kullanılmaktadır. San Mateo seyahatinizi gerçekleştirirken San Andreas Gölü'nü unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.