San Jose'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

San Jose Kaliforniya Eyaleti'nin yaklaşık 1 milyon nüfuslu büyük merkezlerindendir. Tarihi, kültürel ve coğrafi güzellikleriyle ünlü San Jose şehrinin gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
San Jose'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Downtown San Jose

Guadalupe Nehri kıyısında bulunan şehir merkezi, San Jose'nin kilit noktasıdır. Şehrin en ünlü iş, alışveriş merkezleri, kafeleri, restoranları bu bölgede yer alıyor. San Joselilerin ve şehre gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kent merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli bölgelerinden biridir. Ayrıca kentin müzeleri, tiyatro ve park alanları da Downtown'da bulunuyor. San Jose seyahatinizde kentin merkezini gezmelisiniz.

downtown-san-jose.jpg

 

Winchester Gizem Evi

winchester-gizem-evi.jpg

2 hektarlık alanı kapsayan Winchester Gizem Evi, 1884 ve 1922 yılları arasında inşa edilmiştir. Sarah Winchester tarafından dizayn edilen tarihi yapı, Victorian mimari tarzıyla oluşturulmuştur. San Jose'nin en önemli turistik yerlerinden biri olarak şöhret elde eden Winchester Gizem Evi ismini de mimarından almaktadır. Amerikan Ulusal Tarihi Mekanları arasında gösterilen Winchester Evi San Jose gezisinde muhakkak gezip görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

 

Mısır Müzesi

misir-muzesi.jpg

San Jose'de bulunan Mısır Müzesi'nde Mısırlılar'a ait tanınmış birçok eser sergilenmektedir. 1855 yılında Avusturya Arşidükü Maximilian'a Mısır hükümeti tarafından verilen eserlerin sunulduğu kurum, Mısırlılara ait büyük koleksiyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca antik Mısır'ın en değerli eserlerini bünyesinde bulunduran müze, 2015 Ekim'inden bu yana halka açıktır. Mısır sanatına ilgi duyanların mutlaka ziyaret etmesi gereken noktalardan biridir.

 

Aziz Joseph Katedral Bazilikası

aziz-joseph-katedral-kilisesi.jpg

1885 yılında hizmete açılan bir Roma Katolik kilisesidir. Aynı zamanda kentin başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet gösteren bazilika, 1857 yılında inşa edilmeye başlandı ve 1874 yılında da kutsandı. 1957 yılında milli kutsal yapı olarak ilan edilmiştir. Antonio Fongivell tarafından tasarlanan Aziz Joseph Katedral Bazilikası, San Jose'nin ve ABD'nin en değerli manevi yapılarından biri olarak önemlidir. San Jose'nin tarihi yerlerini gezerken bu bazilikayı atlamayın.

 

San Jose Belediye Gül Bahçesi

san-jose-belediye-gul-bahcesi.jpg

Naglee ve Dana Caddeleri'nin kesiştiği noktada bulunan bir gül bahçesidir. 5,5 dönümlük bahçe daha önceleri bir erik bahçesiydi. Ancak San Jose Belediyesi'nin bu alanı satın alarak yaptığı çalışmalarla mükemmel bir gül bahçesine dönüştürmesi kentte çok hoş karşılandı. Şu anda San Jose'nin en renkli ve en çok ziyaret edilen noktalarından biri haline gelen bahçe, dünyaca ünlüdür. Sevgililerin ve yeni evli çiftlerin özel ilgi gösterdiği rengarenk güllerden oluşan bahçe farklı duygular yaşamak isteyenler için ideal mekanlardandır. 

 

Teknolojik Yenilikler Müzesi

teknolojik-yenilikler-muzesi.jpg

San Jose'de Silikon Vadisi olarak anılan bölgede yer alan bir teknoloji müzesidir. 1998 yılında açılan teknoloji müzesi, kar gütmeyen hizmet politikasıyla faaliyet göstermektedir. Kurumun amacı bölge insanının ve kenti ziyaret eden turistlerin teknolojik yeniliklerden azami şekilde haberdar olmasını sağlamaktır. Teknolojik enerji verimliliği, genetik ve keşiflerle ilgili kapsamlı sergileriyle dikkat çeken müze San Jose'nin en meşhur ve turistik yerleri arasındadır. Teknik tasarım ve robotların da ziyaretçilere sunulduğu alanlar da büyük ilgi görmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.