San Francisco'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 850 bin nüfusu barındıran San Francisco Amerika'nın tarihi, turistik ve kültürel açıdan zengin merkezlerinden biridir. San Francisco'nun gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
San Francisco'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Golden Gate Köprüsü

Bu asma köprü, ABD'nin en önemli yapılarından biridir. 2737 metre uzunluğundaki mükemmel köprü tam 227 metre yüksekliğe sahiptir. 1933 ve 1937 yılları arasında inşa edilen Golden Gate Köprüsü, Joseph Strauss, Irwing Morrow ve Chrarles Ellis tarafından tasarlanmıştır. Tamamlandığı andan itibaren San Francisco'nun sembol yapısı haline gelen Golden Gate Köprüsü kentin turizmine de ivme kazandırmıştır. 

golden-gate-park.jpg

 

Alcatraz Adası

alcatraz-adasi.jpg

Türkiye'deki İmralı Adası gibi 19. yüzyılın ortalarından sonra yaklaşık 100 yıl boyunca hapishane olarak kullanılan bir bölgedir. 9 hektar genişliğindeki ada deniz seviyesinde 40 metre yüksektir. 511 metre uzunluğundaki ada ülkenin en meşhur cezaevlerinden biri olarak biliniyor. Daha sonra askeri bir üs olarak kullanılan Alcatraz Adası, şu anda bir dinlenme ve istirahat mekanı olarak hizmet vermektedir. San Francisco'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok beğendiği noktalardan biridir.

 

Golden Gate Park

golden-gate-park-001.jpg

1870 yılında kurulan park kentin rengarenk ve hareketli alanlarından biridir. Yaklaşık 4 kilometrekarelik büyük bir alanı çevreleyen park dikdörtgen şeklinde dizayn edilmiştir. William Hammond Hall, John McLaren ve Calvert Vaux tarafından tasarlanan park San Franciscolulardan ve şehre gelen misafirlerden büyük ilgi görüyor. Her yıl yaklaşık 13 milyon kişinin uğradığı Gate Golden Parkı, San Francisco gezi rehberinizde mutlaka yer almalıdır.

 

Union Meydanı

union-meydani.jpg

Yaklaşık 1 hektarlık alanı kapsayan San Francisco'nun meşhur bir kent meydanıdır. Meydanın etrafında modern binalar ve birçok kafe ve restoran faaliyet göstermektedir. San Francisco'nun en turistik bölgelerinden biri olan Union Meydanı günün her saati cıvıl cıvıldır. Mükemmel heykellerin ve farklı ağaçların mistik bir hava kazandırdığı bölgeyi keşfetmeyi denemelisiniz.

 

Coit Kulesi

coit-kulesi.jpg

San Francisco'nun Telegraph Hill semtinde bulunan 64 metre yüksekliğindeki tarihi kule, Pioneer Park'ın içerisinde yer almaktadır. Ünlü mimarlar Lillie Hitchcock Coit ve Arthur Brown, Jr. tarafından tasarlanan kule 1933 yılında tamamlanarak açılmıştır. Yer aldığı alana yakışan Coit Kulesi 2008 yılından bu yana kentin önemli tarihi miraslarından biri olarak tescillenmiştir. San Francisco'ya yolunuz düşerse kentin simgelerinden biri olan tarihi Coit Kulesi'ni görmelisiniz.

 

Japon Çay Bahçesi

japon-cay-bahcesi.jpg

2 hektarlık bir alanı kapsayan bahçe 1894 yılında kurulmuştur. Her geçen gün yenilenen ve modern bir biçimde tasarlanan Japon Çay Bahçesi, kentin en nezih bölgelerinden birine çevrilmiştir. İçerisindeki yürüyüş yolları, göletleri, ağaç ve çiçekleriyle büyüleyici bir görüntü çizen park Şintoizm dini inancına uygun bir şekilde su ve kaya unsurları içermektedir. Farklı bir bahçe dizaynı görmek isteyenler Japon Çay Bahçesi'ni ziyaret etmeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.