San Francisco Pride (LGBT Onur Yürüyüşü)

Renklerin farklılıklara dikkat çektiği LGBT onur yürüyüşü San Francisco'da her yıl kutlanan bir festival olarak gerçekleşiyor.
San Francisco Pride (LGBT Onur Yürüyüşü)

San Francisco Pride olarak bilinen San Francisco Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Pride Celebration, her yıl gerçekleştirilen LGBT topluluğu ve onların heteroseksüel destekçileri tarafından düzenlenen onur yürüyüşü ve aynı zamanda bir festivaldir.

lgbt-onur-yuruyusu.jpg

Rengarenk geçitlerin yapıldığı ve sokaklarda eğlenceli partilerin olduğu bu yürüyüş özgürlüğü ve sevgiyi temsil ediyor. Eşitlik, toplumsal cinsiyet hakları gibi konulara dikkat çeken bu yürüyüş, düzenlenen etkinlikler ve eğlenceli partiler ile festival haline dönüşüyor. Her yaştan insanın katıldığı festival bu yıl da her zaman olduğu gibi Haziran 2016'da gerçekleşecek.

san-francisco-pride.jpg

Farklı giyimlere sahip ve değişik kostümlerle eğlenen kişileri görme imkanınızın olduğu bu onur yürüyüşüne fotoğraf makinenizle gidin. Festival hem insanların eğlenmesini sağlıyor hem de özgürlük mücadelesi için her yıl birçok insanın toplanarak cinsiyet haklarına dikkat çekmesini sağlıyor.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.