San Antonio'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

San Antonio 1 milyon 400 bini aşan nüfusu, tarihi, ekonomik, kültürel pek çok zenginliğiyle ABD'nin popüler kentlerinden biridir. San Antonio gezilerinize rehber olmak için kentin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
San Antonio'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

San Antonio River Walk

Burası şehrin kalbi olarak nitelendirilebilecek olan San Antonio Nehri kenarındaki muazzam bir yürüyüş yoludur. Sayısız bar, restoran, kafe, mağaza gibi işletmelerle dolu olan bölge birçok kişi tarafından 'River Walk' şeklinde de anılıyor. 4 kilometreden biraz daha uzun yol ağına sahip olan 'River Walk' San Antonio'nun en turistik yerlerinin başında geliyor. River Walk boyunca yürüyen yerli ve yabancı turistlerle karşılaşmanız kuvvetle muhtemel. Özellikle insanlar rüya gibi bir alanda yürümenin mutluluğunu yaşarken bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor. San Antonio seyahatinizde 'River Walk' öncelikleriniz arasında olmalı.

san-antonio-river-walk.jpg

 

Alamo Kalesi

alamo-kalesi.jpg

Öncelikle dini bir mekan olarak İspanyalı papazlarca inşa ettirilen yapı, Teksas Devrimi yıllarında ağır savaş koşullarına tanık olmuştur. 1718 ve 1744 yılları arasında oluşturulan yapı, 1298 senesinde kale olarak kullanılmaya başlanmıştır. 2 hektarlık alana konuşlandırılan Alamo Kalesi Teksas'ın Meksika'dan kopmasının en önemli sembolü durumundadır. Bu kalede günlerce Meksika'nın binlerce askerine karşı koyan ABD'liler Alamo Kalesi'ne ulusal tarihlerinin en ağır yüklerinden birini omuzlattılar. Belki de San Antonio'nun tarihi yerleri arasında hususi önem taşıyan en değerli yapı Alamo Kulesi'dir. San Antonio gezi rehberinize kentin en meşhur yerlerinden biri olan Alamo Kulesi'ni dahil etmelisiniz.

 

Natural Bridge Caverns (Doğal Köprü Mağaraları)

natural-bridge-caverns.jpg

ABD'nin en ünlü ve muhteşem mağaralarından biridir. Bu mağaranın içerisinde yaklaşık 18 metre boyunda kireçtaşından oluşturulan bir köprü tasviri bulunuyor. Büyüleyici bir görüntü ortaya çıkaran köprüler her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti bünyesine çekmektedir. Ayrıca mağaranın içerisinde dikkat çekici birçok değişik mağara oluşumları ve diğer jeolojik oluşumlar mevcuttur. Şaşılacak şekilde mağaranın sıcaklığı 21 derece ve nem oranı yüzde 99'dur. San Antonio'nun turistik yerleri arasında özel bir konum yakalayan Natural Bridge Carvens San Antonio gezi rehberinizde muhakkak yer almalıdır.

 

Amerikan Kulesi

amerikan-kulesi.jpg

1966 yılında inşasına başlanan kule, 1968 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Modern mimari tarzının hakim olduğu yapıya ünlü mimar O'Neil Ford imza atmıştır. ABD'de ve dünyada benzerine sıklıkla rastlanan gözlem kulesi tam 190 metre yüksekliğe sahiptir. Antenle birlikte bu rakam 230 metreye ulaşmaktadır. San Antonio'nun gezilecek görülecek meşhur yerlerinden birisi durumundaki yapı, kentin simgelerinden biri haline dönüşmeyi başarmıştır.

 

San Antonio Missions Ulusal Tarih Parkı

san-antonio-missions-ulusal-tarih-parki.jpg

17, 18 ve 19. yüzyıllarda Amerika yerel toplumları arasında Hıristiyanlığı yaymak amacıyla Katolik mezhep liderleri tarafından kurulmuş tarihi yapılardan oluşan ulusal bir park alanıdır. Karakol tarzında inşa edilen yapıların yer aldığı koruma altındaki bölge, 384 hektarlık devasa bir alanı çevrelemektedir. 2015 yılının Temmuz'unda Alamo Kalesi ile beraber UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi'ne alınan bölge San Antonio'nun en tarihi ve turistik yerlerinin başında gelmektedir. San Antonio seyahatinizde bu ABD milli park alanını ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Majestic Theatre (Görkemli Tiyatro)

majestic-theatre.jpg

Majestic Theatre San Antonio'nun en eski ve en büyük atmosferik tiyatrosudur. 1929 yılında hizmete açılan tiyatro binası, tam 2,311 kişi kapasitelidir. 2,024 metrekare genişliğe sahip olan yapı, ünlü mimar John Eberson tarafından dizayn edilmiştir. Bu mekan Teksas'ın en büyük, ABD'nin ise ikinci en büyük tiyatro salonu olması yönünden önemlidir. Aynı zamanda Amerikan tarihi değerleri listesinde kendisine yer bulmayı başaran bina, San Antonio'nun en turistik yerlerinden biri olmayı da başarmıştır.

 

San Fernando Katedrali

san-fernando-katedrali.jpg

ABD'nin San Antonio kentinin manevi sembollerinin başında gelen tarihi bir Roma Katolik kilisesidir. Francois P. Giraud tarafından tasarlanan katedral, 1738 ve 1868 yılları arasında tamamlanarak faaliyete girmiştir. Kolonikal, Gotik, Other mimari sitilleriyle oluşturulan kutsal yapı aynı zamanda San Antonio kentinin başpiskoposluk merkezidir. Amerika Birleşik Devletleri'nin en eski katedrallerinden biri olarak dikkat çeken yapı ülkenin tarihi miraslarından biri olarak kayıt altındadır. San Antonio'nun gezilecek görülecek yerleri arasında yer alan dini simge kentin turizmini de canlı tutmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.