Samurayları Konu Alan En İyi Filmler | 2024 Samuray Filmleri

Bu içeriğimizde sizin için Japon kültüründe önemli bir yer tutan samurayları konu alan filmleri derledik. İşte samurayları konu alan en iyi filmler.
Samurayları Konu Alan En İyi Filmler | 2024 Samuray Filmleri

En İyi 20 Samuray Filmi

Samuraylar tarih boyunca Japon kültüründe her zaman var olmuştur. Samuray ruhu kendini savaş öncelikli olmak üzere ve hayatın her yanında göstermiştir. Bu liste içeriğimizde sizin için Japon kültürünün vazgeçilmez unsurlarından birisi olan samurayların yer aldığı filmleri derledik. İşte en iyi samuray filmleri.

1. Paws of Fury: The Legend of Hank

Samuray Filmleri
Şanssız tazı Hank, köyleri haritadan silmek için acımasız bir kötü adamın şeytani planına karşı onları korumak için kahramana ihtiyaç duyan kedilerle dolu bir kasaba bulur. Hank’i eğitmek için isteksiz olan öğretmeninin yardımı ile, kasabada samuray rolüne üstlenmektedir. Lakin tek sorun vardır ki o da kediler köpeklerden nefret ederdi ve kasabayı korumak için de kediler ve köpeklerin bir ekip olarak çalışması gerekmektedir.

TürAnimasyonAksiyonKomedi
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRod
Minkoff
Mark
Kortsier
OyuncularSamuel L.
Jackson
Djimon
Hounsou
Michael
Cera

2. Blade of the 47 Ronin

Samuray Filmleri
2014 yılında çıkıp insanların kalplerine kazınmış olan 47 Ronin filminin devam halkası sizlerle. Uzak bir gelecekte; samuraylar, Ninjalar ve çeşitli korku unsurları filmde bulunurken klanlarının tam bir gizlilik içerisinde bulunması gerekmektedir. Cyberpunk misali bir günümüz evreninde gizliliklerinin açığa çıkma ihtimali ise her geçen gün büyümektedir.

TürAksiyonDramFantastik
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRon
Yuan
OyuncularAnna
Akana
Teresa
Ting
Mike
Moh

3. Rurouni Kenshin: Başlangıç

Samuray Filmleri
1864 yılında, samuray Kenshin, şiddetli kılıç ustalığı bir yılda yüzden fazla adamı öldürmüş olan suikastçı Battosai olarak bilinmektedir. Genç kadın Tomoe bir yanda bazı haydutlardan kurtarıldığında ise ikisi yavaş yavaş evliliğin içine çekilmeye başlar. Bu durum Kenshin’in aşk uğruna kılıcından potansiyel olarak vazgeçmektedir.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenKeishi
Otomo
OyuncularTakeru
Satoh
Kasumi
Arimura
Yosuke
Eguchi

4. Bright: Samurai Soul

Samuray Filmleri
Japonya’daki Meiji Restorasyon Dönemi’nin ilk yıllarında yetim elf kızı kurtarmak için ortak düşmanlarına karşı birlikte hareket etmeleri gereken bir insan samuray grubu ile bir ork suikasçı ekibinin hikayesi sizlerle.

TürAnimeAksiyonMacera
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenKyohei
Ishiguro
OyuncularSimu
Liu
Keone
Young
Victoria
Grace

5. Rurouni Kenshin: Final

Samuray Filmleri
Kendshin efsanevi bir kılıç ustasıdır. Meiji Restorasyonu’ndan sonra kılıçla öldürmeyi bırakarak köyde kılıç ustalığı okulunu işletip huzurlu bir hayat sürmeye çalışır. İşler değiştiğinde ise Kenshin’nin en sevdiği yemek restoranı yıkılır. Bu yıkımın altında usta Kenshin ‘Junchu’ isimli bir not bulur ve işler tamamen değişmeye başlar.

TürAksiyonDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenKeishi
Otomo
OyuncularTakeru
Satoh
MackenyuEmi
Takei

6. Samurai Ayothaya 

Samuray Filmleri

Yaşanan gerçek bir olaydan esinlenen bu film Yamada Nagamasa’nın hayatını konu ediyor. Yamada Nagamasa Taylan’da önemli bir yeri olan Japon maceracıdır. Bir gün bu maceraperest Güney Tayland’da bulunan Nakhon Si Thammarat eyaletine vali olur. Film Yamada Nagamasa’nın bu eyaletteki valilik görevini ve yaşadığı olayları anlatmaktadır.

TürAksiyonGerilimTarih
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenNopporn
Watin
OyuncularKanokkorn
Jaicheun
Seigi
Ozeki
Sorapong
Chatree

7. 47 Ronin 

Samuray Filmleri

Japonya’da efendisiz kalmış samuray savaşçılarına Ronin denmektedir. Ako halkı ve onların koruyucu savaşçıları huzurlu bir hayat sürmektedir. Lord Asano’nun yönettiği bu halkın düzeni, İmparator Shogun Tsunayoshi’nin Lord Kira’yla beraber gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında bozulur. Çünkü Kira’nın Asano için kötü planları vardır. Fakat Kai, Lord Asano’nun kızı olan Mika’ya platonik bir şekilde aşıktır. Peki Kia hem Ako şehrini hem de Mika’yı kazanabilecek midir?

TürAksiyonFantastik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenCarl
Rinsch
OyuncularKeanu
Reeves
Hiroyuki
Sanada

Shibasaki

8. G.I. Samurai 

Samuray Filmleri

Film Japon askerlerden oluşan bir filonun kendisini Japonya'nın feodal dönemine gönderilirken bulmasını konu ediyor. Rakim samuray klanlarının kendi liderlerini Shogun yapmak istemesinin üzerinden 400 yıl geçmiştir. Takım lideri olan Iba, bu durumu Japonya’nın hükümdarı olmak için kullanmaya karar verir. Bunu başarmak için de yüksek teknolojili modern silahlarını kullanacaktır. Yerel destekte almak isteyen Iba, Shogun olmayı arzulayan samuray olan Kagatori’yle anlaşır.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
1979
YönetmenKôsei
Saitô
OyuncularShin'ichi
Chiba
Jun
Etô
Moeko
Ezawa

9. Unforgiven 

Samuray Filmleri

Film 1800’lü yılların sonunda Hokaido’da geçmektedir. Japonya daha modern bir ülke olmak için eski gelenekleri birer birer bırakmaya başlamıştır. Emekli olmuş eski bir samuray vardır. Bu samuray şu sıralar yoksullukla uğraşmaktadır. Samurayımız büyük bir ödül olduğunu duyunca tekrardan harekete geçme kararı alır.

TürGerilimTarihDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSang-il
Lee
OyuncularKen
Watanabe
Shioli
Kutsuna
Jun
Kunimura

10. Samurai II: Duel at Ichijoji Temple

Samuray Filmleri

Musashi Miyamoto uzaklarda geçirdiği yılların ardından tekrardan Kyoto’ya dönme kararı alır. Musashi Miyamoto, Kyoto’daki Yoshioka Okulu’nda birkaç kavgaya karışır. Bunun üzerine samurayımız ustasını bir düelloya davet eder. Hikayesi sayesinde zamanında çok ses getiren bu yapım en iyi samuray filmlerinden birisidir.

TürAksiyonMaceraBiyografi
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
1955
YönetmenHiroshi
Inagaki
OyuncularToshirô
Mifune
Mariko
Okada
Kôji
Tsuruta

11. When the Last Sword Is Drawn

Samuray Filmleri

Kanichiro Yoshimura klanından aldığı çok düşük maaşıyla ailesini geçindirmeye çalışan bir samuraydır. Kanichiro ailesine daha iyi bakabilmek ister. Bunun üzerine de yeni bir şehir aramaya çıkar. Çok değer verdiği ailesinden ayrılmak zorunda olsa da onlar için daha iyi bir klan arayışına girer. Kanichiro bu arayışta üstün kılıç kullanma yetenekleri sayesinde çok güçlü bir klanın Shinsengumi takımına girer. Film samurayımızın bu takımda yaşadığı olayları konu ediyor.

TürDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenYôjirô
Takita
OyuncularKiichi
Nakai
Kôichi
Satô
Takehiro
Murata

12. Zatoichi 

Samuray Filmleri

Zatoichi’nin gözleri görmemektedir. Geçimini kumar oynayarak ve masaj yaparak sürdüren Zatoichi aslında usta bir silahşordur. Yıldırım hızında kılıç çekmekte ve çok ince saldırılar yapabilmektedir. Zatoichi günün birinde çeteler ve güçlü samuraylar tarafından yönetilen bir kasabaya gelir. Zatoichi burada ailelerinin intikamını almak isteyen iki güzel geyşa ile tanışır. Onlardan etkilenen Zatoichi tüm hünerlerini sergilemek zorunda kalır.

TürMaceraAksiyon
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenTakeshi
Kitano
OyuncularTakeshi
Kitano
Tadanobu
Asano
Yui
Natsukawa

13. Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan 

Samuray Filmleri

Film Kenshin Himura’nın günahlarının kefaretini öderken başına gelen olayları konu ediyor. Eskiden efsanevi suikastçı olan Kenshin Himura şimdilerde gezgin bir samuray olmuştur. Kenshin Himura geçmişte yaptıkları yüzünden kendisini yardıma ihtiyacı olanlara adamıştır. Bu sırada Kaoru Kamiya da ona bu amacında yardım eder. Fakat Kenshin’in şiddet dolu geçmişi nereye gitse kendisini hatırlatmaktadır.

TürAksiyonDramTarih
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenKeishi
Ohtomo
OyuncularNobuhiro
Watsuki
Kiyomi
Fujii
Keishi
Ohtomo

14. 13 Assassins 

Samuray Filmleri

Bu film aynı adlı 1963 yılındaki yapımın tekrardan çekilmiş halidir. Film 13 samurayın Shogun’un kötü ve zalim üvey kardeşini ortadan kaldırmak için giriştikleri mücadeleyi konu ediyor. Shogun’un kardeşi Lord Naritsugu’nun zalim ve kuralsız davranışları halk tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Bir gün sabrı taşan 13 samuray Lord Naritsugu’nun bu davranışlarına son vermek için savaşmaya karar verir.

TürAksiyonSavaşGerilim
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenTakashi
Miike
OyuncularKoji
Yakusho
Takayuki
Yamada
Mitsuki
Tanimura

15. Rurôni Kenshin: Kyôto Taika-hen 

Samuray Filmleri

Kenshin Himura usta bir suikastçıdır ve onun acımasız düşmanı olan Makoto Shishio’nun tam karşısında durmaktadır. Kenshin Himura’nın bu seferki amacı Meiji hükümetine yapılan saldırıları engellemektir. Ülkenin kaderi Kenshin’e bağlıdır. Peki Kenshin Himura’nın kılıcı ülkeye yapılan bu saldırıları engelleyebilecek kadar hızlı ve keskin midir?

TürAksiyonDramFantastik
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenKeishi
Ohtomo
OyuncularColleen
Clinkenbeard
J. Michael
Tatum
Monica
Rial

16. The Last Samurai

Samuray Filmleri

Nathan Algren, Amerikan ordusunda görev alan ukala fakat kıdemli bir kaptandır. Nathan 1870’lerde Japonya’dan bir teklif alır. Kendisinden Japon İmparatorluğu’nun ilk ordusuna eğitim vermesi istenmektedir. Japon ordusu modern savaş yöntemleri konusunda ilerleme kaydetse de hala samuray geleneklerine bağlıdır. Algren, başına gelen bir kaza sonucunda samurayların lideri tarafından kurtarılır. Algren bu olay sayesinde samuray kültürüyle tanışır. Artık bir samuray savaşçısı gibi hareket eden Algren önemli bir karar vermek zorundadır.

TürTarihSavaş
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenEdward
Zwick
OyuncularTom
Cruise
Billy
Connolly
Tony
Goldwyn

17. Lone Wolf and Cub: Baby Cart at the River Styx 

Samuray Filmleri

Lone Wolf and Cub serisinin aksiyonunu ve kalitesini üst seviyelere çıkartan bu yapım Itto Ogami ve Daigoro’nun intikam arayışlarını konu ediyor. İkili bu arayışı iblis ve lanetlenmenin ruhani yolu olan meifumado ile sürdürmektedirler. Onların karşılarında ise Shadow Yaygu klanı ve Shogun casusları vardır. Kalitesi sayesinde izleyiciler tarafından çok sevilen bu yapım samuray geleneğini anlatan başarılı filmlerden birisidir.

TürAksiyon
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenKenji
Misumi
OyuncularTomisaburo
Wakayama
Akihiro
Tomikawa
Kayo
Matsuo

18. Tasogare Seibei 

Samuray Filmleri

Film samuraylık sisteminin son zamanlarında olduğu 19. yüzyılın ortalarında geçmektedir. Iguchi Seibei, küçük bir köyde yaşayan düşük rütbeli bir samuraydır. Hayatının aşkına kavuşamayan Iguchi Seibei, bir de hasta annesine ve kızına bakmak zorundadır. Iguchi Seibei’nin diğer samuraylar gibi hayatı yoktur. Hava karardığı zaman evine dönen Iguchi Seibei, normalde kadınların yaptıkları işleri yapmaktadır. Bu yüzden de Iguchi Seibei’ye alacakaranlık samurayı denmektedir. Seibe’ye bir gün aşirete karşı gelen güçlü bir samurayı öldürme görevi verilir. Vakit Iguchi Seibei’nin tüm samuray alemindeki onurunu düzeltme vaktidir.

TürMacera
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenYoji
Yamada
OyuncularHiroyuki
Sanada
Rie
Miyazawa
Tetsuro
Tamba

19. Harakiri 

Samuray Filmleri

Japonya’nın 1600’lü yıllarında feodal klanlar arasında büyük savaşlar çıkmaktadır. Çıkan bu savaşlar yüzünden yerel halk sefalete mahkum olmuştur. Her klanın güçlü samurayları vardır. Samurayların tek bildikleri şey savaşmaktadır. Fakat o da ellerinden alınınca samuraylar bu kaotik ortamda hayatlarını idame ettiremezler.

TürDram
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
1962
YönetmenMasaki
Kobayashi
OyuncularTatsuya
Nakadai
Akira
Ishihama
Shima
Iwashita

20. Seven Samurai 

Samuray Filmleri

Film haydutların saldırdığı fakir bir köyü korumaya çalışan samurayları konu ediyor. Usta Samurai Kambei’nin cesareti ve fedakarlığı bir grup köylü tarafından fark edilir. Bunun üzerine köylüler Usta Samurai Kambei’den kendilerine sürekli olarak saldıran haydutlardan korumasını isterler. Kambei bu isteği hiçbir çıkar gütmeksizin kabul eder. Yanına bir ekip toplayan Kambei kısa sürede köylü halkını eğitmeye başlar. Bu sırada haydutlar ise kötün sınırlarında gezmekte ve saldırı için en uygun zamanı beklemektedir.

TürMacera
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
1954
YönetmenAkira
Kurosawa
OyuncularToshirô
Mifune
Takashi
Shimura
Keiko
Tsushima

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum