Samu Castillejo Kimdir

Samu Castillejo, 18 Ocak 1995’de İspanya’nın Malaga kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İspanya Genç Milli Takım’larında orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Samu Castillejo Kimdir

Samu Castillejo’nun Kulüp Kariyeri

Samu Castillejo, futbol kariyerine ilk olarak Explanada FS takımında başladı ve kısa süre burada oynadıktan sonra 2006 yılında Mortadelo'ya geçiş yaptı. Bu oynadığı iki takımda da yerel liglerde mücadele etti. 2004 yılına gelindiğinde ise Malaga'nın alt yapısına transfer oldu.

samu castillejo malaga

Doğduğu kentin en büyük takımı ile 2007 yılından 2012 yılına kadar alt yapı klasmanlarında mücadele verdi ve bu süre içerisinde gösterdiği performans sayesinde 2011 yılında B takıma yükseltildi. Malaga B takımında 3 sezon boyunca 75 maça çıkan Samu Castillejo, 22 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

samu castillejo vilarreal

Önceki sezonda olduğu gibi bu sezonun sonunda da teklifler alan Samu Castillejo, bu sefer Villarreal’in önerdiği sözleşmeyi kabul etti ve 2015-2016 sezonunda 8 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Sezon içerisinde, toplamda 45 karşılaşmada sahne alıp 2 kez fileleri havalandırırken, 2016-2017 sezonunda da benzer bir performans göstererek başarılı kariyerini devam ettirdi.

Samu Castillejo’nun Milli Takım Kariyeri

Samu Castillejo, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında İspanya U-16 takımında giydi ve burada 6 maça çıkıp 2 gol attı. Aynı yıl içerisinde İspanya U-17’ye davet edildi. U-17 ile 9 maça çıkan genç futbolcu, 2015 yılında İspanya U-21 takımına davet edildi. Kariyeri boyunca 4 maçta U-21 formasını taşıdı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.