Samsung'tan Monitör Gibi Tablet

Güney Koreli teknoloji firması Samsung’un bu senenin başından beri üzerinde çalıştı 18.4 inçlik dev tabletinin özellikleri belli oldu.
Samsung'tan Monitör Gibi Tablet

Akıllı telefon, bilgisayar ve teknolojik ev aletleri üreticisi Samsung bu kez de dev bir tablet için kolları sıvadı. Tasarımıyla bir ilk olacak olan tablet tam 18.4 inç ekrana sahip olacak.

Farklı konseptler deneyen ve olumlu sonuçlar alan Samsung bu kez de dünyada bir ilk olan dev tableti piyasaya sürecek. Sene başından beri üzerinde çalışılan tabletin konsepti de çok farklı olacak. “Tahoe SM-T670” kodu altında satışa çıkacak olan dev tabletin özellikleri ise sızdırıldı.

Samsung Tablet

Cihaz Samsung’un gözbebeği olan Android işletim sistemiyle gelecek. Daha önce üretilen tablet için her ne kadar Windows Phone işletim sistemine sahip olacağı konuşulsa da cihazın Android olacağı tamamıyla netleşmiş durumda.

Tablet 18.4 inçlik ekranıyla dünyada bir ilk olacak. Bir laptop ekranı büyüklüğünde olacak tabletin ekranı TFT LCD kalitesinde gelecek.

Sadece 12 mm kalınlığında olacak olan yeni tablet Exynos 7580 64 bit işlemciyle kullanıcılara sunulacak. 8 çekirdekli ve 1.6 GHz olan bu işlemciyi 2 GB RAM destekleyecek. Böylece tablet işlem yaparken zorlanmayacak.

Samsung Tablet

Kamera özellikleri çok yüksek olmayan tabletin arka kamerası 8 megapiksel, ön kamerası ise sadece 1.2  megapiksel olacak. 32 GB dahili hafızası bulunacak tablet microSD kart destekleyecek. Aynı zamanda üzerinde 5700 mAh batarya bulunacak tablet rahatlıkla tüm günü çıkartabilecek.

Modelin gerek işlemcisi gerekse ekran kalitesine bakılacak olursa orta seviyede görünen bir cihaz olacağı kesin. Nedeni ise Samsung’un konsept değişikliği. Firma tableti kişisel kullanım için değil okul ya da ofis ortamına göre tasarlıyor. Buna karşılık olarak da performansını da fiyatını da düşük tutuyor.

Ne zaman satışa çıkacağı hakkında bilgi bulunmayan tabletin fiyatıyla ilgili de bir tahminde bulunmak güç. Bekleyip bu devi yakında göreceğiz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.