Samsung'tan 130 Dolarlık Akıllı Telefon

Güney Koreli teknoloji devi Samsung alışılmışın dışında çok 130 dolar fiyata sahip giriş seviyesi telefonu Galaxy J2’yi tanıttı.
Samsung'tan 130 Dolarlık Akıllı Telefon

Teknoloji firmaları artık eskisi gibi sadece geleceğe dönük yatırımlar değil geçmişe göre de yatırım yapabiliyorlar. İhtiyaç ile bağlantılı bu politika telefonların seviyeleri ortaya çıktığından beri devam ediyor. Lüks tüketim alanına giren telefon bazı kişiler için gerçekten ihtiyaç ve gereklilik olabiliyor. İşte böyle durumlar için Samsung firması Galaxy J2’yi üretti.

Samsung geçtiğimiz haftalarda muhteşem bir tanıtım etkinliğiyle yeni amiral gemileri olan Galaxy S6 ve Galaxy Note 5’i tanıtmış ve büyük beğeni toplamıştı. Güney Kore merkezli firmadan yeni bir atak geldi ancak bu seferki giriş seviyesine yönelik bir planlama oldu.

  Samsung Galaxy J2

Samsung’un giriş seviyesi için çıkarttığı yeni akıllı telefona Galaxy J2 adı verildi. Cihaz fiyatıyla ve tasarımıyla göz doldururken ücretine göre performansıyla da şaşırttı. Büyük ekran politikasıyla akıllı cihazlar üreten Samsung bu telefonun küçük boyutları seçti.

Üzerinde 4.7 inç ekranı bulunan cihaz 960x540 görüntü kalitesini destekliyor. Gücünü Exynos 3475 işlemcisinden alan Galaxy J2 1.3 GHz hıza yükselebiliyor. Quad-Core teknolojisine sahip işlemci hız bakımından bir sorun yaratmıyor. Bu işlemciyi de 1 GB kapasitesinde RAM destekliyor.

Samsung Galaxy J2

Cihazın kamerasına baktığımızda arka kısımda 5 MP kalitesine sahip sensör karşımıza çıkıyor LED flaşa sahip bu kamerayı ön kısımda 2 MP çözünürlüğünde sensör destekliyor. Telefonun 8 GB dahili hafızası bulunuyor. Hafıza kapasitesini az görenler için ise microSD kart desteği sunuyor. Galaxy J2 üzerinde 2000 mAh gücünde batarya taşıyor ve rahatlıkla bir buçuk gün dayanıyor.

Cihaz üzerinde yeni bir depolama teknolojisi kullanan Samsung RAM’in kullanılabilirliğini artırmak istiyor. Ultra Data Saving adı verilen sistem Opera Max firması tarafından geliştirilmiş. Firma Ultra Data Saving modunun cihaz üzerinde kayıtlı olan verilerin %50’sini saklayabildiğini ve bu Sayede RAM’in %11 performans artışı gösterdiğini belirtiyor. Aynı zamanda bu mod sosyal medya uygulamalarının (Youtube, Instagram, Vine, Facebook, Twitter… vs.) arka plandaki işlemlerini kısıtlıyor ve telefonun yavaşlaması engellenmiş oluyor.

Samsung Galaxy J2’nin 21 Eylül’de Hindistan pazarında satışa çıkarılacağı ve 130 dolar fiyat etiketine sahip olacağı belirtiliyor. Cihazın Avrupa pazarına ne zaman çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.