Samsung S6 Active Duyuruldu

Kullanım kılavuzu sızdırılan ve açıklanması beklenen model olan S6 Active nihayet resmiyet kazandı.
Samsung S6 Active Duyuruldu

Samsung Galaxy S6 Active

Samsung son amiral gemisi Galaxy S6 modelinin suya ve darbelere karşı korumalı versiyonu olan S6 Active, satışa sunulmak üzere Amerikalı telefon operatör AT&T tarafından resmi olarak duyurulmuş oldu.

Telefonun özelliklerine baktığımızda işlemci tarafında aynı S6 modelindeki işlemcinin olduğunu, kameraların ve ekranın S6 modelin ile aynı değerleri taşıdığını görüyoruz. Farklı olarak ise telefonun fiziksel tuşlara sahip olması ve sağlamlaştırılmış kasa ile birlikte kalınlaşan yapısı görülüyor. Telefonun 3 adet fiziksel tuşa sahip olduğunu bu yüzden parmak izi sensörünün bulunmadığını belirtelim.

Samsung farklı olarak S6 Active modelinde batarya kapasitesini arttırarak 3.500 mAh seviyesine getirmiş. S6 modelinin 2.600 mAh batarya kullanan Samsung, telefonun dayanıklı yapısı gereği doğa ve kamp sporları ile ilgilenen kişilere daha uzun süre şarj derdi olmaması için böyle bir iyileştirmeye gitmiş diye düşünüyoruz.  Bunun yanında telefonun ses tuşlarının üzerine konumlandırılan aktivite kontrol merkezi kısa yol tuşu da tek hareket ile yaptığınız aktivitelerinize kolay ulaşmanızı sağlıyor.

 

IP68 ve MIL-STD-810G Sertifikalı

S6 Active sahip olduğu IP68 sertifikası ile 1,5 metre derinlikteki su basıncına yarım saat boyunca dayanabiliyor. Bu sayede suya düşme vs. sorunların yanında su altında fotoğraf ve videolar kaydetmenize olanak sağlıyor.

MIL-STD-810G sertifikası ile de düşük-yüksek sıcaklıklara ve darbelere karşı mukavemet gösteren telefon aynı zamanda şok etkisini de emebilen bir kasa yapısına sahip. Bu özellikleriyle doğa sporlarıyla uğraşan kişilerin tercih edeceği telefonlar arasında yer alıyor.

 

Ülkemizde Satışa Çıkacak Mı?

S6 Active şimdilik sadece Amerika’ da AT&T tarafından Haziran ayı içinde satışa sunulacak. Ülkemizde veya diğer ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağı hakkında net bilgi bulunmuyor. Gelecek günlerde Samsung tarafında bir açıklama olduğunda sizi haberdar etmeye devam edeceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.