Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10+ Plus Özellikleri ve Fiyatı

Samsung, Unpacked adı verdiği etkinlikte S ailesinin yeni üyesi Galaxy S10+ Plus’ın tanıtımını gerçekleştirdi. İşte Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10+ Plus özellikleri ve fiyatı…
Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10+ Plus Özellikleri ve Fiyatı

Samsung, yeni telefonlarını tanıttığı Unpacked etkinliğini San Francisco’da gerçekleştirdi. Bu etkinlikte şüphesiz en dikkat çekici telefon katlanabilir yapısıyla Galaxy Fold oldu. Amiral gemilerini tanıtan Samsung, S serisi için de üç adet yeni telefon tanıttı. Bu telefonlar Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+ ve Samsung Galaxy S10e oldu.

Samsung Galaxy S10+ telefonu gerek ekran boyutu gerek donanımsal özellikler olarak izleyenleri büyüledi. İzleyenlerin kafasında oluşan “Samsung Galaxy S10+ Plus özellikleri ve fiyatı” sorularının yanıtı için bu makalemizi oluşturdu. İşte Samsung Galaxy S10+ Plus özellikleri ve fiyatı…

Samsung Galaxy S10+ Plus Özellikleri

Samsung Galaxy S10’un ağabeyi olan Samsung Galaxy S10+ Plus boyutlarıyla dikkat çekiyor. Galaxy S10’a göre boyutu daha büyük olan cihazın sadece birkaç özelliği farklılık gösteriyor. İşte Galaxy S10+ Plus Özellikleri;

  • Ekran: 6,4 inç AMOLED HDR+ Infinity O ekran, 3040 x 1440 piksel (522 ppi), 800 nit parlaklık, 19:9 en boy oranı, Corning Gorilla Glass 6
  • Yonga seti: Qualcomm Snapdragon 855, Samsung Exynos 9820
  • Arka kamera: 12 MP f/1,5 geniş açılı lens (77 derece OIS + 16 MP f/2,2 ultra geniş açılı lens + 12 MP f/2,4 telefoto lens, OIS (45 derece)
  • Ön kamera: 10 MP f/1,9, Dual Pixel, 4K UHD video kayıt desteği +  RGB derinlik sensörü
  • RAM: 6 GB / 8 GB / 12 GB şeklinde üç seçenek
  • Dahili depolama: 128 GB / 512 GB / (512 GB + 512 GB microSD kartla 1 TB) şeklinde üç seçenek
  • Bağlantı: Wi-Fi 6, Bluetooth, CAT, LTE özellikleri
  • Batarya: 4.100 mAh, Kablosuz Güç Paylaşımı, Hızlı Kablosuz Şarj 2.0
  • Suya ve toza dayanıklılık: IP68 sertifikası
  • Ses: Dolby Atmos destekli stereo hoparlör, AKG kulaklık
  • Sensörler: İvmeölçer, Barometre, Parmak İzi, Gyro, Jeomanyetik, Hall, Nabız, Proximity, RGB Işık, İris tarama, Basınç sensörleri

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10+ Plus Özellikleri ve Fiyatı


Samsung Galaxy S10+ Plus Ekran Özellikleri

Ekran boyutu dikkat çeken ilk özellik olan Samsung Galaxy S10+ Plus çentiksiz yapısıyla da ekranı tamamlıyor. 1440 x 3040 piksel Dinamik AMOLED ekran 6,4 inç büyüklük sunuyor. Samsung tıpkı küçük kardeşi gibi Samsung Galaxy S10+ Plus’ta da Infinity O teknolojisini kullanmış. Bu teknolojiye göre ön kameralar ekrana gömülü olarak bulunuyor ve çentik yapısı tamamen ortadan kalkıyor. Aynı zamanda bu yüksek çözünürlüklü ekran Gorilla Glass 6 teknolojisini barındırıyor. Böylece çizilmeye ve kırılmalara dayanıklı bir hal alıyor. Ekranın sağ üst kısmında 2 adet kamera bulunuyor. Aynı zamanda parmak izi sensörünü de ekranın ortasına yerleştiren firma böylelikle tasarımsal olarak tasarruf sağlamış.

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10+ Plus Özellikleri ve Fiyatı


Samsung Galaxy S10+ Plus İşlemci Özellikleri

Samsung Galaxy S10+ Plus işlemci özelliklerine göre en güçlü telefonlardan biri olmayı başardı. Cihaz çıktığı ülkeye göre Qualcomm Snapdragon 855 ya da Exynos 9820 işlemciyle birlikte gelecek. Türkiye için yüksek ihtimalle Exynos 9820 işlemcisiyle gelecek cihaz küçük kardeşi Galaxy S10 ile aynı özellikleri taşıyor.

Türkiye’ye sunulacak olan Samsung Galaxy S10+ Plus’ta, FinFET süreci ile üretilen 8nm Exynos 9820 taşıyor olacak. İşlemci değişik hızlarla çalışan sekiz çekirdeğe sahip. Bu çekirdeklerden iki adeti 2.7 GHz hızında ve Samsung’un özelleştirdiği şekilde karşımıza çıkıyor. İki adeti 2.3 GHz hızında çalışan Cortex A75 ve 4 adet 1.9 GHz hızında çalışan Cortex A55 şeklinde bulunuyor.

Samsung Galaxy S10+ Plus üzerinde bir de grafik işlemcisi bulunduruyor. Grafik üretimini Mali-G76 MP12 cihazda böylelikle daha güçlü görseller karşımıza çıkıyor.

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10+ Plus Özellikleri ve Fiyatı


Samsung Galaxy S10+ Plus Kamera Özellikleri

Samsung Galaxy S10+ Plus tam 5 kamera ile karşımıza çıkıyor. Küçük kardeşi Galaxy S10’dan en büyük farklarından biri olarak cihaz arkada 3, önde 2 ise kamera bulunduruyor.

Arka tarafta yan yana dizilim şeklinde karşımıza çıkan kameralarda ana kamera f/1.5 değerindeki diyaframla 12 MP çözünürlük sağlıyor. Aynı zamanda bu kamera 77 derecelik ultra geniş açı sunuyor. Sensör Dual Pixel ve Dual Aperture teknolojilerini de destekliyor.

İkincil kamera 16 MP çözünürlük sağlıyor. Bu sensör f/2.2 diyafram değerine sahip ve geniş açı sunuyor.

Üçüncü ve son kamera ise fotolens olarak kullanılıyor. Bu lens 13 MP çözünürlüğe sahip.

Üzerindeki kamera sistemi sayesinde 4K Ultra HD video çekebilen cihaz düşük ışıkta da muhteşem görüntüler ortaya çıkartıyor.

Ön kamera tarafına baktığımızda ise ekranın sağ üstüne yerleştirilmiş 2 kamera bizi karşılıyor. Kameralardan bir tanesi 10 MP çözünürlüğünde f/1.9 diyafram genişliği kullanıyor. İkincil kamera ise 8 MP çözünürlük kalitesi bulunan RGB derinlik sensörü olarak kullanılıyor. Böylece Samsung Galaxy S10+ Plus ön kameradan da portre modunu son derece kaliteli olarak bizlere sunuyor.

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10+ Plus Özellikleri ve Fiyatı


Samsung Galaxy S10+ Plus RAM ve Depolama Özellikleri-Kapasitesi

İşlemcisi ve kamerası güçlü olan Samsung Galaxy S10+ Plus RAM olarak da piyasanın en üst seviye bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. 6, 8 ve 12 GB RAM seçenekleri bulunan telefon, LPDDR4x RAM tipini kullanıyor. Böylece kullanıcısına son derece hızlı bir tecrübe sunuyor.

Depolama olarak da telefon teknolojilerinde az görülen bir şekilde 1 TB’a kadar depolama sunuyor. Böylece cihazı kullananlar hafıza sorunu yaşamıyor. Telefonda 128 GB/512 GB/512 GB + 512 GB microSD (1 TB) şeklinde üç farklı depolama seçeneği bulunuyor.


Samsung Galaxy S10+ Plus Batarya Özellikleri

Samsung Galaxy S10+ Plus boyutlarından dolayı büyük bir bataryayla karşımıza çıkıyor. 4100 mAh batarya boyutu bulunan telefonda aynı zamanda hızlı şarj özelliği de bulunuyor. Kablosuz şarj olma özelliğine de sahip Samsung Galaxy S10+ Plus, kablosuz şarj paylaşımı da yapıyor. Cihaz arka kısmından başka bir kablosuz şarj özelliği olan telefonu şarj edebiliyor. Aynı zamanda Samsung'un yeni tanıttığı kulaklık ve saatti de bu şekilde şarj edebiliyor.

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10+ Plus Özellikleri ve Fiyatı


Samsung Galaxy S10+ Plus Fiyatı

Samsung Galaxy S10+ Plus Türkiye fiyatı açıklandı. Bu yüksek teknolojiyle donatılmış Samsung Galaxy S10+ Plus fiyatı depolama donanım özelliklerine göre değişiyor. Buna göre 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip model 7.499 TL'den alıcı bulacak. Galaxy S10+ Plus 512 GB'lık sürümü ise 8.999 TL'den satışa sunulacak.

Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10+ Plus Özellikleri ve Fiyatı

Önerilen İçerik: Samsung Yeni Telefonu Galaxy S10 Özellikleri ve Fiyatı

NeOldu.com / Teknoloji

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum