Samsung Galaxy J3 Pro Tanıtıldı

Samsung, yeni modeli Galaxy J3 Pro' nun duyurusunu Çin' de gerçekleştirdi. Galaxy J3 modelinin geliştirilmiş versiyonu diyebileceğimiz telefonun teknik özelliklerini ve merak edilen tüm detaylarını bu haberimizde değerlendiriyoruz.
Samsung Galaxy J3 Pro Tanıtıldı

GALAXY J3 PRO ÖN İNCELEMESİ

Samsung' un giriş seviye için tanıttığı J ailesi yeni bir modelle genişledi. Düşük bütçeli kullanıcılar için tasarlanan ve Galaxy J ailesinin en düşük üyesi olan J3, kullanıcıların eleştirisini almış ve rakiplerine karşı geride kalan özellikleriyle istediği satış rakamlarına ulaşamamıştı.

Akıllı telefonların giderek geliştiği ve rekabetin arttığı giriş seviyede geride kalmak istemeyen Samsung, J3 modelinin performans öğelerini ve kameraları değiştirerek kullanıcılarına sundu. Firmanın yeni tasarım diline de kavuşmuş olan J3 Pro' nun ayrıntılarını masaya yatırıyoruz.

 

GALAXY J3 PRO TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran

- 294 ppi netlik ve %67 ekran/gövde oranı

- 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 İşlemci

- 2 GB Ram ve Adreno 306 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 8 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP  ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 2.600 mAh çıkarılabilen batarya

- 4.5G desteği , dahili radyo ve 3G görüntülü konuşma

 

SAMSUNG GALAXY J3 PRO EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

galaxy-j3-pro-ekran.png

Samsung' un yeni tasarım dilinden faydalanan telefonun köşeli hatları ona şık hava katıyor. 5 inç boyutundaki ekranıyla 1280x720p HD çözünürlük sunabilen telefonda Super AMOLED panel kullanılıyor. Samsung üretimi olan AMOLED ekranlar, giriş seviye modellerde görmeye alışık olmadığımız özellikler arasında yer alıyor. AMOLED ekranlar, yüksek kontrastı ve derin siyah-beyaz renk üretebilme yeteneği ile öne çıkıyor. 

Ekranın etrafında bırakılan boşluklar giriş seviye telefonlara benzer boyutlara sahip. %68 ekran/gövde oranına sahip telefon, ekran boyutuyla ve cüssesi itibarıyla tek elde rahatlıkla kullanma imkanı sağlıyor. Bu da onu ergonomik açıdan J3 Pro'yu başarılı yapıyor.

Uzaktan görünce telefonun metal çerçeveye sahip olduğu görülse de işin aslı öyle değil. Polikarbondan imal edilen ya da genel kanıyla dayanıklı plastik kullanılan telefonun çerçevelerinde parlak boya kullanılıyor. Arka tasarıma geçtiğimizde ailenin diğer üyelerine benzer tasarım hatları öne çıkıyor.

Tırtıklı yüzeye sahip arka tasarım, kamera merkez alınarak köşelere doğru açılan desenler oluşturuyor. Bu şekil ile arka tasarım daha premium görünüyor. Kameranın bir yanında led flaş, diğer yanında hoparlör ve onların altında Krom kaplamalı Samsung logosu bulunuyor. Telefon genel tasarım anlamında şık görünüyor diyebiliriz.

 

GALAXY J3 PRO KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

 

Galaxy J3 modelinde kullanılan 5 MP arka, 2 MP ön kamera yetersiz kalınca firma J3 Pro' nun arka kamera çözünürlüğünü 8 MP, ön kamerayı da 5 MP çözünürlüğe yükseltmiş. Ana kamerası F/2.2 diyafram açıklığı ile yeterli kaliteyi sunabiliyor. Otomatik odaklama, elle odaklama, seri çekim, HDR ve panorama gibi özelliklere sahip ana kamera 1080p FHD video kaydı yapabiliyor.

Öndeki kameranın 5 MP çözünürlüğe yükseltildiğini söylemiştik. Aynı arka kamera gibi F/2.2 diyafram açıklığına sahip bu kamera, Gesture Shot özelliği ile ekrana dokunmadan el hareketleri ile fotoğraf çekebilmeyi sağlıyor. Ayrıca ön kamera 720p HD video kaydedebiliyor.

İşlemci tarafında 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemci kullanılıyor. Önceki modele göre işlemci değiştirilmiş ve performans anlamında daha iyi olan güncel bir işlemci tercih edilmiş.

2 GB ram belleği bulunan J3 Pro bu konuda da selefinin 1.5 GB ramine göre biraz daha geliştirilmiş diyebiliriz. Bu gelişim çok büyük olmasa da rakiplerinin gerisinde kalmamak adına yapılmış iyi bir hamle olarak değerlendirilebilir.

2.600 mAh batarya kapasitesine sahip telefon düşük güç tüketen işlemcisi ile ortalama kullanım süresi sunabiliyor. Normal kullanımda 1 günü rahatlıkla çıkaracağını düşündüğümüz cihaz, yoğun kullanımda gün içinde şarj ihtiyacı doğuracaktır.

Diğer detaylarına baktığımız telefon, çift hat desteği ile bu segmentte bolca bulunan Çinli rakiplerine benzer kullanım sunabiliyor. 4.5G hızlı veri bağlantısı destekleyen model, 3G üzerinden görüntülü görüşme yapabilmenizi sağlıyor.

Dahili radyo alıcısıyla da internet bağlantısına ya da harici uygulama kullanımına gerek kalmadan karasal radyo yayınlarını dinlemeyi mümkün kılıyor. NFC özelliği ile yakın alan bağlantı yeteneğine kavuşan telefonun Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemiyle geliyor olması, en çok eleştiri alacağı konuların başında geliyor.

 

GALAXY J3 PRO FİYAT ve YORUM

16 GB dahili hafızası bulunan ve 128 GB microSD kart desteği ile hafızası artırılabilen Galaxy J3 Pro fiyatı 150 dolar olarak açıklandı. İlk olarak Çin' de satışına başlanacak telefon yakın zaman içinde tüm dünyada raflardaki yerini alacak.

 

Editör Yorumu: Galaxy J3 Pro, adının aksine sadece ufak güncellemelere sahip bir telefon olmuş. Uygun fiyatla gelecek olsa da giriş segmentteki diğer rakiplere göre telefonun öne çıkaracak özelliklerinin olmadığını söyleyebiliriz. Eski bir işletim sistemi olan Android Lollipop ile geliyor olması bakımından alacağı eleştirileri, bakalım Super AMOLED ekranı ve kameraları onu kurtarmaya yetecek mi...Bekleyip göreceğiz.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.