Samsung Galaxy A8 İncelemesi

Samsung' un büyük ekranıyla Note serisine rakip olan yeni A serisi modellerinden A8' inceliyoruz. Galaxy A8 özellikleri ve fiyatı nedir? İşte artıları ve eksileriyle Samsung Galaxy A8 incelemesi...
Samsung Galaxy A8 İncelemesi

Samsung Galaxy A8 Teknik Özellikleri

  • 5.7 inç 1920x1080 çözünürlüklü AMOLED ekran
  • 1.8 GHz 8 çekirdekli Samsung Exynos 5 Octa 5430 işlemci
  • 2 GB ram bellek
  • 16 MP çözünürlüğe sahip F 1.9 diyaframlı Full HD video kaydı yapabilen arka kamera
  • 5 MP panorama özçekim ve Full HD video kaydı yapabilen ön kamera
  • 16 GB ve 32 GB dahili hafıza seçeneği ve 128 GB'ye kadar MicroSD kart desteği
  • 3.050 mAh çıkarılamayan batarya
  • Çift hat desteği
  • Metalik kasa ve alüminyum gövde

İnce ve Dayanıklı Tasarım

a8-yan-tasarim.jpg

Samsung' un orta segmente konumlandırdığı telefonun tasarımına bakınca kullanılan kaliteli malzeme dikkatimizi çekiyor. Metal kasası ile oldukça şık duran telefon aynı zamanda dayanıklı yapıya sahip.

Telefonun ön yüzünde 5.7 inç ekran, ön görünümde %73 lük oranı kaplıyor. Ekranın kenarları çok ince tutulmuş ve olduğundan daha geniş duran bir ekran görünümü elde edilmiş.

Yine ön tarafta Samsung tasarımı ekran altında fiziksel bir tuş ve iki yanında kapasitif dokunmatik tuşlar yer alıyor. Fiziksel tuş aynı zamanda parmak izi okuyucu olarak görev yapıyor.

a8-tasarim.jpg

Telefonun sol tarafında bir adet güç tuşu mevcut. Sağ tarafa baktığımızda ses tuşlarını ve altta iki adet simkart yuvasını görüyoruz. Samsung Galaxy A8, Çin menşeili telefonlarda gördüğümüz çift hat desteği sunan yapısıyla iki hattını aynı telefonda kullanmak isteyenleri hedef alıyor. Kartların birisi micro diğeri de nano simkart olacak şekilde destek sunuluyor.

Telefonun arka tarafına geçtiğimizde alüminyum malzemeden yapılan arka kaplama oldukça hoş bir görünüme sahip. Telefonu elinize aldığınızda metal çerçeve ve alüminyum arka kapak ile kalite hissi yaratıyor.

 

Exynos İşlemci ve Gelişmiş Kamera

a8-islemci.jpg

Samsung Galaxy A8 modelinde kendi üretimi olan Exynos 5 Octa 5430 işlemciye yer vermiş. Bu işlemci 1.8 GHz hızında ve 8 çekirdekli yapıya sahip. Grafik tarafında Mali-T628 MP6 işlemci görev alıyor. İşlemcilere eşlik eden 2 GB ram bellek ile telefonun performansı iyi. Uygulamalar arası geçişlerde takılma yaşanmıyor. Oyunlarda kısa donma gibi durumlarla karşılaşmıyorsunuz.

16 GB ve 32 GB dahili hafıza seçenekleriyle satılan telefonda MicroSD kart desteği sunuluyor. 128 GB' ye kadar MicroSD kart ile hafızayı genişletebiliyorsunuz. Böylece hafıza herkes için yeterli olacak miktarı sunuyor.

Şarj dayanıklılığı tarafında 3.050 mAh kapasiteli ve çıkarılamayan yapıda bir batarya görev alıyor. Bataryanın kapasitesi yeterli kullanım süresi sunuyor. Bu batarya ile tam günü çıkarabilirsiniz.

a8-kamera.jpg

Kamera tarafında 16 MP çözünürlüğü olan HDR destekli kamera yer alıyor. Bu kamera F 1.9 diyaframa sahip. Arka kamera Full HD 1080p kalitede 30 fps videolar kaydedebiliyor. Arka kameranın yüz tanıma ve sesli komut gibi özellikleri var. Aynı zamanda led flaş desteğiyle gece çekimlerinde kaliteli fotoğraflar çekebiliyor.

Ön kameraya baktığımızda 5 MP çözünürlüğü olan kamerayı görüyoruz. Kamera arka kamera gibi F 1.9 diyaframa sahip. Ön kamera ile de Full HD kalitede videolar kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca ön kameranın yüz algılama ve panaroma özçekim gibi özellikleri bulunuyor.

 

Fiyat ve Editör Yorumu

a8-fiyat.jpg

Samsung Galaxy A8 fiyatı 1.470 TL. Fiyatın kampanya ve kur oranlarına göre değişim gösterebilir olduğunu belirtelim.

Editör Yorumu: Samsung Galaxy A8, sunduğu donanım özellikleriyle orta segmentte başarılı bir seçenek sunuyor. Geniş ekranıyla işlemlerinizi rahatça yapabilir çift hat desteğiyle hem kişisel hem de şirket hattınızı tek telefondan idare edebilirsiniz. Telefonun kamerası üst düzey olmasa da yeterli kaliteyi üretiyor. Kaliteli malzemeye sahip telefon orta segmentin baraşılı modelleri arasında kendine yer buluyor.

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.