Sami Güçlü Kimdir? & Hakkında Bilgi

1950 tarihinde Konya Kuyulusebil'de doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde İktisat bölümü mezunu oldu. Bu içeriğimizde Sami Güçlü hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Sami Güçlü Kimdir? & Hakkında Bilgi

Sami Güçlü Biyografisi

2019 yerel seçimleri hızla yaklaşırken tüm partiler adaylarını açıklamaya başladılar. AKP, 2019 seçimlerinde yarışa soktuğu adaylarını teker teker açıklıyor. 6 Eylül 1950 tarihinde Konya Kuyulusebil'de dünyaya gelen Sami Güçlü'nün babasının adı Hasan, annesinin adı ise Esmehan'dır. İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamlayan Sami Güçlü, üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde İktisat okudu, bu üniversitede doktorasını yaptı ve öğretim üyesi oldu. Akademik hayatını başarıyla devam ettirdi.


Akademik Hayatında Başarılara Doymuyor

Akademik olarak daha ileriye gitmek isteyen ve kariyerini güçlendirmek isteyen Sami Güçlü, Sakarya Devlet Mühendislik Mimarlık akademisine kayıt oldu. İngiltere Leicester Üniversitesinde konuk öğretim üyesi olarak görev aldı. 1989 yılında Doçentlik mertebesine ulaştı, 1995 yılında ise İktisat Politikası Ana Bilim Dalı bünyesinde profesörlük unvanına kavuştu. Daha sonra Başbakanlık Baş Müşaviri olarak görev aldı. Başarılı hayatına sürekli daha fazlasını katmak için çok çalışan ve kendini hep daha ileriye götüren bir profesör oldu.


Yoğun Akademik Görevler

İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesinde ve Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Üyeliği, Dekan Vekilliği ve aynı zamanda Dekan Yardımcılığı, Senato üyesi, Bölüm Başkanı, Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görevler üstlendi. Yapmış bu olduğu görevler sırasında ders kitapları ile öğrencilere katkıda bulundu. Ayrıca çok fazla sayıda bilimsel makale ve bilimsel tebliğler yayınladı. Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'nin kurucu üyelerinden biri oldu.


Milletvekili Seçildi

22. Dönemde Konya Milletvekili seçilen Sami Güçlü, 58. - 59. Hükumetler sırasında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı bünyesinde görevlerde bulunmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Güçlü, evlidir ve dört çocuğu vardır. Yerel seçimlerde AKP'nin en güçlü adaylarından birisidir.

Önerilen İçerik;

► Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.