Samet Güzel Kimdir

Uzun yıllar boyunca Fenerbahçe’nin tercümanı olarak çalışmış olan Samet Güzel, 1 Mart 1985 tarihinde İstanbul’un Kadıköy semtinde doğdu.
Samet Güzel Kimdir

Samet Güzel’in Biyografisi

Ailesinin iki çocuğundan biri olan Samet Güzel, ilkokulu İlhami Ahmet Örnekal Okulu’nda tamamladı. Sonrasında Anadolu Lisesi sınavına girerek Burak Bora Anadolu Lisesini kazandı. Lisenin son sınıfında eğitimini görürken AFS ( Değişim ) sınavlarına girdi ve sınavdan başarılı bir sonuç alarak Brezilya'nın Curitiba şehrinde 1 yıl boyunca değişim öğrencisi olarak okudu.

Brezilya’ya gitmesiyle beraber kariyerine büyük katkı sağlayan Samet Güzel, kısa sürede Portekizceyi öğrendi. Brezilya’dan gitmeden önce Türkiye’de üniversite sınavlarına girip Mimar Sinan Üniversitesi İstatistik Bölümü’ne kayıt yaptırdı. Brezilya’ya gitmesi sebebiyle bir yıl dondurduğu üniversiteye geri dönüp eğitimine devam etti.

Türkiye’ye döndükten sonra çevresindekilerinde yönlendirmesi sayesinde Fenerbahçe TV’de işe başladı. Kulüp içerisinde de futbolcuların tercümanlığını yapan Samet Güzel, Alex De Souza’nın tercümanlığına getirildi.

samet güzel tercüman

Samet Güzel, Alex’in dışında Roberto Carlos, Cristian Baroni, Bilica, Mateja Kezman, Andre Santos, Lugano, Anelka, Stoch, Joseph Yobo ve Zico gibi önemli isimlerin de tercümanlığını yaptı.

2012 yılında Alex De Souza, yönetimle sıkıntı yaşadı ve takımdan ayrıldı. Bu olayın ardından Samet Güzel de kısa süre sonra kulüpten istifa etti.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.