Samet Aybaba Kimdir

Samet Aybaba, 3 Eylül 1985’de Osmaniye’de dünyaya gelen ve orta saha pozisyonunda görev alan eski milli futbolcudur. Günümüzde ise teknik direktörlük görevinde bulunmaktadır.
Samet Aybaba Kimdir

Samet Aybaba’nın Futbolculuk Kariyeri

Samet Aybaba, futbolculuk kariyerine ilk olarak 1975’de İskenderunspor’da başladı. 2 sene boyunca burada forma giyen Aybaba, 1977 yılında uzun yıllar boyunca forma giyeceği Beşiktaş’a transfer oldu. 11 sene forma giydiği Beşiktaş’ta toplamda 334 maça çıkıp 7 gol atma başarısı gösterdi. 1988 Temmuz ayında jübile ile futbolu bıraktı.

Milli Takım'da oynama şansını bir türlü yakalayamayan Aybaba, milli formayı ilk kez 1975’de Ümit Milli Takım'da giydi. Burada 8 kez sahada yer alırken 17 kez Türkiye U-21‘de olmak üzere toplam 25 defa millî formayı giydi

Samet Aybaba’nın Teknik Direktörlük Kariyeri

Samet Aybaba aktif futbol hayatına son verdikten sonra 1993 yılında Ankaragücü’nde teknik direktörlük görevine başladı. İlk sezonunda Federasyon Kupası’nda finale kadar yükseldi ancak finalde Galatasaray’a elendi.

Ardından gelen yıllarda sırasıyla Adana Demirspor, Vanspor, Gençlerbirliği ve Gaziantepspor takımlarında görev aldı. 2002 yılında Trabzonspor ile sözleşme imzalayan Aybaba, ilk sezonunda Türkiye Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi. Kariyerinde ilk kez Avrupa Ligi maçına çıktı ve Villareal ile oynadı.

Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra 2004 yılında Ankaraspor, 2006 yılında Çaykur Rizespor,  2007 yılında Bursaspor ve 2012 yılında Beşiktaş’ı çalıştırdı. 2012 yılında Sezon sonunda Beşiktaş ligi 3. olarak bitirdi ve bu Samet Aybaba'nın lig kariyerinde o zamana kadarki en büyük başarısı oldu.

2013-2014 sezonu öncesinde Antalyaspor ile anlaşarak bu kulübün teknik direktörlük görevini üstlendi. Sezon sonunda da takımda ayrıldı.

2017 yılında ise Sivasspor'un başına geçti.

Samet Aybaba’nın Başarıları

Futbolculuk Başarıları

Teknik Direktörlük Başarıları

  • Türkiye Kupası 2003 - Trabzonspor, 2001 - Gençlerbirliği
  • Başbakanlık Kupası 1991 - Ankaragücü

 

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.