Salman Bin Abdülaziz Kimdir

Prens Salman olarak tanınan Suudi Arabistan’ın 7. Kralı Salman Bin Abdülaziz, 31 Aralık 1935 tarihinde Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde dünyaya geldi.
Salman Bin Abdülaziz Kimdir

Salman Bin Abdülaziz Biyografisi

Salman Bin Abdülaziz’in babası Abdülaziz El Suud, annesi Hassa Bin Ahmed Al Sudairi’dir. Ailenin 37 çocuğundan 25 evladıdır ve Vehhabi mezhebindendir.

Kral Salman, ilk eğitimini prenslerin gittiği okulda aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra Kral ailesinden gelmesi sebebiyle kısa sürede politikaya atıldı ve Suudi Ailesi Konseyi Başkanlığı yaptı.

 

Salman Bin Abdülaziz'in Siyasi Kariyeri

Genç yaşında Riyad Belediye Başkanlığı koltuğunda otururken aynı zamanda şehrin Valisi ’de oldu. 40 yıla yakın bir süre vali olarak görev yaptıktan sonra 2011 yılında Suudi Arabistan’ın Savunma Bakanı oldu. 4 yıl boyunca bu görevinde kalarak ülkesinin savunma kademesinde en yukarda görev yaptı.

2015 yılında abisi Abdullah bin Abdülaziz öldükten sonra veliaht prens olarak konsey tarafından Kral ilan edildi.

salman bin abdülaziz barack obama

Henüz Savunma Bakanlığı görevinden otururken, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’ya ve İngiltere Başbakanı David Cameron’a ziyarette bulunarak uzun süre dış basında gündem oldu.

salman bin abdülaziz recep tayyip erdoğan

Kral Salman, 2015 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ülkesinde ağırladı ve yapılan rica sonucunda Recep Tayyip Erdoğan’a Mekke’de bulunan Kâbe’nin kapılarını açtı.

 

Salman Bin Abdülaziz'in Özel Hayatı

Salman Bin Abdülaziz, üç kez evlendi. İlk evliliğini Sultana binti Turki Al Sudairi ile yaparken, ikinci evliliğini Sarah bint Faysal Al Subai ve Fahda binti Falah bin Sultan Al Hithalayn ile de üçüncü evliliğini yaptı. Yaptığı bu evlilikten 13 çocuğu oldu.

Kral’ın oğullarının büyük çoğunluğu devlet kademesinde önemli görevlerde bulunmaktadır.

Büyük bir servete sahip olan Salman, 2015 yılı itibarıyla Suudi Arabistan’ın lideri olarak hayatına devam etmektedir.

 

Neoldu.Com/ Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.