Salih Uçan Kimdir

Salih Uçan, 6 Ocak 1994’de Marmaris’te dünyaya gelen Türk Milli Takım futbolcusudur ve oynadığı kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Salih Uçan Kimdir

Salih Uçan’ın Kulüp Kariyeri

Salih Uçan, futbola 6 yaşında bir zamanlar babasının da formasını giydiği kulüp olan Marmarisspor'da başladı. 9 yaşına kadar bu takımın futbol okulunda eğitim alan Salih, o günden sonra yıldız takımda oynamaya başladı. 2004 yılında başladığı kariyerine 2008 yılında İzmir ekiplerinden Bucaspor’a geçiş yaparak devam etti.2 sezon alt yapısında mücadele ettiği takımın A klasmanına 2010 yılında dahil edildi.

salih uçan fenerbahçe

Bucaspor’da iki sezon forma giyen Salih, takımı ile 2 sezonda 24 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösterirken, Fenerbahçe transfer teklifinde bulundu ve 2012 yılında Salih Uçan kendini Fenerbahçe’ye bağlayan sözleşmeye imza attı. Fenerbahçe ile ilk sezonunda kadroda kendine çok şans bulamasa da dönemin hocası Aykut Kocaman tarafından zaman zaman kadroda yer vererek gelişmesini sağladı. Salih Uçan, ilk kez Türkiye Kupası mücadelesi olan Göztepe maçında ilk 11’de sahaya sürüldü.

2012 yılında başladığı Fenerbahçe kariyerine 2 sezon boyunca devam etti ve bu süre içerisinde takımı ile toplamda 26 maça çıkıp bu maçlarda 3 kez fileleri havalandırdı. Gösterdiği performans ile birçok kişi tarafından geleceğin yıldız oyuncuları arasında gösterildi. 2014 yılında ise kiralık olarak İtalya’nın köklü kulüplerinden Roma’ya gitti. 2 yıl süreyle Roma’ya kiralanan Salih Uçan, burada takımı ile çok forma şansı bulamadı ve toplamda 4 kez forma giyme şansını yakaladı.

Sonraki yıllarda Fenerbahçe'ye geri döndü ancak yine de takımda ilk 11'de forma şansı elde edemedi.

Salih Uçan’ın Milli Takım Kariyeri

Salih Uçan, Türk Milli Takımı ile ilk kez 2008 yılında Türkiye U-15 kadrosunda yer aldı ve daha sonra sırasıyla U-16, U-17, U-18, U-19, U-20 ve son olarak da U-21 kadrosunda yer aldı. Alt kategorilerde toplamda 49 maçta oynayan Salih, bu maçlarda sadece 2 gol atabildi. A Milli Takım’a ise ilk kez 2013 yılında davet edildi. İlk maçına Kuzey İrlanda ile oynanan hazırlık maçında çıktı.

Salih Uçan’ın Başarıları

Fenerbahçe

  • Türkiye Kupası: 2012-13
  •  Türkiye Süper Kupası ikinciliği: 2013
  • Spor Toto Süper Lig Şampiyonluğu: 2013-14
  • UEFA Avrupa Ligi Yarı Final: 2012-13

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.