Salih Koca Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Milletvekili olan Salih Koca, 1972 yılında Eskişehir’de doğmuştur.
Salih Koca Kimdir

Salih Koca’nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1995 yılında Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1998 yılında ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Anabilim dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

Koca, çalışma hayatına Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde çeşitli büyük ölçekli fabrika inşaatları yapımıyla başladı. Daha sonra özel bir şirkette fabrika müdürü olarak yöneticilik kariyerine başladı.

Salih Koca’nın Siyasi Hayatı

AK Parti’nin kuruluşundan itibaren Eskişehir İl Teşkilatında çeşitli görevler aldı;  2003-2005 Ekonomik İşler Başkanlığından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, 2005-2006 Yerel Yönetimler Başkanlığından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, 2006-2008 Seçim İşleri Başkanlığından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, 2008 Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, 2006-2009 İl Sekreterliği, 2007 seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2008 yılında AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı görevini üstlenen Salih Koca, 2009 yılında AK Parti 3. Olağan İl Kongresinde Eskişehir İl Başkanlığına seçildi ve 15 Ocak 2011 tarihinde Milletvekili aday adaylığı için AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı görevinden ayrıldı.

24. dönem AK Parti Eskişehir Milletvekili olan Koca, 4 yıldır Plan Bütçe Komisyon üyeliği, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, Slovenya Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

25. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Milletvekili olarak yeniden meclise giren Salih Koca, 26. Dönemde yapılan seçimlerde meclise girememiştir. 

Koca, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.