Salem'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Salem 160 bin civarındaki nüfusuyla ABD Massachusetts Eyaleti'nin mütevazı merkezlerinden biridir. Tarihi ve turistik alanlarıyla ünlü Salem'in gezilecek görülecek yerlerine yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Salem'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Peabody Essex Müzesi

Bu müze 1799'ta açılmıştır ve Amerika Birleşik Devletleri'nin faaliyet gösteren en eski müzelerinden biri olarak bilinmektedir. Salem eski Peabody Müzesi ve Essex Enstitüsü koleksiyonlarının bir araya getirilerek ortaya çıkarıldığı müze, ABD'de Asya sanatının değerli koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapmaktadır. 1,3 milyon eserin yer aldığı müze, yapılan sanat eseri bağışlarıyla şu anda ülkenin en önemli 20 sanat müzesinden biri seviyesine gelmiştir. Peabody Essex Müzesi'nde denizcilik, sanat, tarih ve kültür konulu 840 bin dolayında eser vardır. Ayrıca burada 400 bin el yazması kitap da bulunmaktadır. Salem gezi rehberinizin ilk sırasında bu geniş kapsamlı sanat müzesi olmalıdır.

peabody-essex-muzesi.jpg

 

The Witch Evi

the-witch-evi.jpg

'The Witch House' yani 'Cadı Evi' olarak bilinen enteresan konut, eskiden Hakim Jonathan Corwin'in yaşadığı bir evdir. Cadı Evi'nin net olmamakla birlikte 1630 ila 1642 yılları arasında inşa edildiği düşünülmektedir. 310 Essex Caddesi'nde yer alan konut Salem'in tarihi yerlerinden biridir. Hemen hemen 19. yüzyılın ortalarına kadar Corwinlerde kalan ev, Yeni İngiltere mimarisinin eşsiz örneklerinden biridir. Salem'in gezilecek turistik yerlerinden biri olan tarihi ev, her sene yüz binleri misafir etmektedir.

 

Canobie Göl Park

canobie-gol-park.jpg

23 Ağustos 1902 yılında bir demiryolu şirketi tarafından araç parkı olarak inşa edilmiş olan bölge, şu anda Salem bölgesinin en büyük eğlence merkezi durumundadır. Lunapark hizmeti sunan Canobie Göl Park, kentin en fazla ilgi gören eğlence mekanlarındandır. 1930'larda ahşap lunapark trenleri ve oyuncaklarıyla hizmet veren park şu anda son teknoloji macera trenleri, salıncaklar ve macera alanlarıyla doludur. Burası Salem seyahatinizde eğlenmek için tercih edebileceğiniz mekanlardan biri olmaya aday.

 

John Ward Evi

john-ward-evi.jpg

Salem 132 Essex Caddesi'nde yer alan tarihi bir evdir. 809 metrekarelik alanı kapsayan ev, 1684 ve 1723'lü yıllara dayanmaktadır. 1911 yılında ise ünlü mimar, John Ward tarafından kapsamlı bir şekilde restore edilen yapı, onun adıyla anılmaktadır. 1968 yılından beri ABD Ulusal Tarihi Yerleri Listesi'nde yer alan John Ward Evi Salem'in görülmesi gereken tarihi yerleri arasında bulunuyor.

 

Salem Willows

salem-willows.JPG

Burası kentin hastanesinin yakınında bulunan ve hastaların iyileşmesine yönelik olarak 1858'de kurulan söğüt ağaçlarının bol olduğu bir dinlence alanıdır. Özellikle iyileşme süreci yaşayan hastalara rahat ve huzurlu bir yürüyüş alanı oluşturmak için yapılan park, 1801 yılında oraya Avrupa'dan getirilip dikilen beyaz söğüt ağaçları nedeniyle 'Salem Willows' adını almıştır. Willows, beyaz söğüt ağacı anlamına gelmektedir. Yıllar geçtikçe gelişen parka yeni restoranlar, kafeler eklenmiş ve burası tam bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Salem seyahatiniz için gezi rehberinizde bu parka yer ayırmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.