Sakızlı Muhallebi Tarifi

Yöremizde her daim tercih edilen tatlılardan muhallebinin farklı bir türü olan sakızlı muhallebiyi bu tarifimizde sizler için hazırladık. Damakta bıraktığı enfes lezzetin yanı sıra, yapımı kolay olan sakızlı muhallebi artık sizin de sofranızda yer alacak.
Sakızlı Muhallebi Tarifi

Sakızlı Muhallebi Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 1 Kilogram Süt
  • 2 çay Bardağı Un
  • İki çay Bardağı Toz şeker
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Paket Damla Sakızı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı


Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Ana malzemeleri arasında süt, un, damla sakızı olan sakızlı muhallebinin yapımı hem kısa sürmektedir hem de zahmet vermemektedir. Hazırlanması 10 dakikadan fazla sürmezken, pişirilmesi süresi de 10-15 dakika arasındadır. Hafif olmasının yanı sıra harika bir tada sahip olan sakızlı muhallebiyi siz de ev halkına ve misafirlerinize sunmak isterseniz, özenle hazırladığımız tarifi okuyunuz.

 

Sakızlı Muhallebi ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Sakızlı muhallebinin yapımına başladığınızda ilk olarak bir tencereye süt, un, toz şekeri, yumurtayı, tereyağı ve damla sakızı koyun.
  2. Daha sonra eklenen malzemeleri yüksek ateşte kaynatın.
  3. Süt kaynadıktan sonra en fazla 5 dakika bekleyin ve daha sonra cam olan bir kaba bütün malzemeyi boşaltın.
  4. Cam bir kaba eklediğiniz malzemeleri mikserin yardımı ile çırpın ve tüm parçaların ufak hale geldiği görüldüğünde farklı küçük tabaklara tüm malzemeleri koyun.
  5. Malzemenin hepsini küçük kaplara koyduğunuzda soğumaya bırakın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra çıkartın ve servise sunun.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.