Sakarya'nın Meşhur Lezzetleri

Türkiye'nin hemen her şehrinde olduğu gibi Sakarya ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Peki, Sakarya'nın en güzel ve en meşhur lezzetleri hangileridir? İşte, Sakarya'ya gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken lezzetler...
Sakarya'nın Meşhur Lezzetleri

Adapazarı Usulü Kuzu But

kuzu but

Sakarya'nın ilçesi olan Adapazarı'nda oldukça popüler olan ve bir kez tadanın bir daha vazgeçemediği yemeklerden bir tanesidir Kuzu But... Eğer, yolunuz Sakarya Adapazarı'na düşerse bu lezzeti denemeden sakın ayrılmayın.


 

Islama Köftesi

ıslama köfte

Sakarya’nın ulusal düzeyde tanınmış en önemli yemeği “Islama Köftesi' dir. XX. yüzyılın başlarında Balkanlardan yöremize göçlerle geldiği sanılan ıslama köftenin, diğer yöre köftelerinden en belirgin farklılığı, yöredeki yaylalarda yetişen hayvanların etlerinden yapılan “köftesi” kadar, “kemik unu ve toz biberli sosa batırılıp kızartılmış” olan enfes ekmeğidir. Ülkemizin birçok bölgesinde köfte ünlüdür ancan, Sakarya'nın ıslama köftesinin diğerlerinden oldukça farkı vardır.


 

Kabak Tatlısı

kabak tatlısı

Tüm ülkede tatlı denince akan sular durmaktadır. Neredeyse her ilin kendisine has tatlısı bulunmaktadır. Sakarya'nın ünlü ve popüler tatlısı ise Kabak Tatlısı'dır. Kabak tatlısının birçok çeşidi bulunmaktadır hatta ben bazılarına tatlı bile demeyi fazla görüyorum ancak Sakarya tatlısı servis biçimi ve üzerine koyulanlar ile çok ayrı bir yere sahiptir. Sakarya'ya gittiğinizde kesinlik kabak tatlısını denemenizi öneririz.

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?


 

Dımbıl Çorbası

dımbıl çorbası

Sakarya'ya ait meşhur yemeklerden bir tanesi de Dımbıl Çorbası'dır. Bu çorba su ve mayasız hamurdan yapılmaktadır. Oldukça hafif bir çorba özelliği taşırken, lezzetiyle de herkesi mest etmektedir.


 

Hamsili Pilav 

hamsili pilav

Sakarya'nın kuzeyinde bulunan Karadeniz'den dolayı hamsili pilav Sakarya'nın yemekleri arasına girmiştir. Karadenizliler başta olmak üzere balık seven herkesin gözünün açılacağı bir yemek ile karşınızdayız. Hamsili Pilav, başta Doğu Karadeniz olmak üzere tüm Karadeniz bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Sakarya'ya has yapılan hamsili pilav da birçok kişinin beğendiği yemeklerin başında gelmektedir. Eğer Karadeniz'in doğu kısımlarına gidemiyorsanız, Hamsili Pilav'ı Sakarya'da denemenizi öneririz.

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?


 

Balkabaklı Ekmek

balkabaklı ekmek

Balkabak ile yapılan ekmek çeşidir. Balkabağı rengini ekmeğe verirken aynı zamanda yumuşacık yaparak ekmeğin bayatlamasını geciktirmektedir.


 

Çerkez Tavuğu

çerkez tavuğu

Kafkasya, Abhazya, Çeçenistan bölgelerinden göç eden bazı toplulukların en önemli yemeklerinden birincisi "Çerkez Tavuğu" dur. Bu yemek bu bölge topluluklarına ait olup özel günlerde, ağır bir konuk geldiği zaman ve düğün yemeklerinde yapılır. Yemesi çok lezzetlidir.

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır?


 

Uhut Tatlısı

uhut tatlısı

Buğday ve sudan yapılan Uhut bir tatlı türüdür. Hiçbir tatlandırıcı kullanılmadan yapılan bu tatlı tadını ve lezzetini kendi kıvamından alır. Yapılması uzun sürdüğü ve yorucu olduğu için özel günlerde yapılır.

 

SAKARYA REHBERİ

Sakarya Gezilecek Yerler

Sakarya Otelleri

Sakarya Hakkında Bilgi

Hafta Sonu Tatil Yeri; Sapanca

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum