Yüz Şekline Göre En İyi 15 Sakal Tıraşı Modeli

Sakal Modelleri: Kusursuz sakal tıraşı mı arıyorsunuz? Yüz şeklinize uygun sakal modeli ile daha çekici ve karizmatik olun! Bu yazıda, farklı yüz tiplerine göre en iyi 15 sakal tıraşı modelini göreceksiniz.
Yüz Şekline Göre En İyi 15 Sakal Tıraşı Modeli

Sakal, erkeklerin en önemli aksesuarlarından biridir. Kadınları etkilemek için de sakal önemli bir rol oynar. Fakat her kadın için aynı sakal modeli çekici olmayabilir. Yüz tipi, sakal seçiminde en önemli faktördür. Moda da sakal trendlerini etkileyse de, yüz yapınıza uygun olmayan bir sakal modeli, istediğiniz etkiyi yaratmayabilir.

Bu içerikte, farklı yüz tiplerine uygun en iyi sakal modellerini ve isimlerini bulacaksınız.

EN POPÜLER 15 SAKAL MODELİ

İşte erkeklerin en çok tercih ettiği sakal modelleri:

1. Üç Numara Sakal Modeli

erkek sakal modelleri

En iyi sakal modellerini listelediğimiz içeriğimize üç numara sakal ile başlıyoruz. Kısa sakal modellerinden biri olan üç numara sakal günümüzde çoğu erkek tarafından tercih ediliyor. Çoğu zaman 3 numara sakal kullanan erkeklerin aynı zamanda 3 numara saç kullandığı da bilinmektedir. Eğer rahat ve kullanışlı sakal modeli seviyorsanız kesinlikle üç numara sakal tam da size göre.

2. Bıyık ve Sakal Modeli

erkek sakal modelleri

En çok karşılaşılan ve en güzel sakal modellerinden biridir. Ya sakal kısa kalır ya da bıyıklar kıvrılır. Bıyığın kıvrılması durumu nadir olarak Jön gençlerde rastlansa da kadınlar tarafından ilgi çekmeyi başarabilen bir modeldir. Olmaz demeyin ama bıyıksız sakal modellerini yapanlarda bulunuyor. Tabii ki sıfır bıyık değil, sakala göre daha ince bıyıklardan söz ediyoruz. Mesela X-Man film serisindeki Logan karakterinin bıyıkları gibi.

3. Top Sakal

erkek sakal modelleri

Top sakal modelleri, her ne kadar 90’lara özgü bir model olarak tanınsa da etkisini hala kaybetmemiştir. Zayıf kişilere kesinlikle yakışmayan bu model, özellikle tombul ya da dolgun suratlara oldukça iyi gitmektedir. Bazen siyasi amaçla da yapılabilir. Ülkücü bıyığı olarak tasvir edilen ters hilal şeklindeki bıyık gibi.

4. Keçi Sakalı Modeli

erkek sakal modelleri

Keçi sakalı modeli, kişinin ‘’Ben başlı başına bir tarzım’’ mesajını verdiği modellerdendir. Fakat daha çok dolgun yüzlere ve elmacık kemiği çıkıntılı olan kişilere yakıştığı bilinir. Düz bir kafa yapınız varsa bu model size göre değildir.

5. Dudak Altı Sakal Modeli

erkek sakal modelleri

Dudak altı sakal modeli, bir dönem trend olmuş ve en iyi sakal modellerinden birisi olarak kabul görmüştü. Hiç sakal olmamasından ziyade en azından küçük bir parça olsun diyenler uzunca bir süre bu modeli tercih etti. Halk arasında bu tutama ‘’cücük’’ denir. Son yıllarda çok fazla tercih edilmese de genel olarak insanların kullandığı sakal stilleri arasındadır.

6. Çene Altı Sakal Modeli

erkek sakal modelleri

Aşırı sakal modellerini sevmeyen kişilerin hem temiz yüzlü hem de sakallı olarak lanse edilmesini sağlayabilecek iki faktörlü bir modeldir. İşte bu model zayıf olanlar için en iyi seçim olabilir. Genelde rock ve metal müzik ile uğraşan kendilerini marjinal olarak gören sınıfın sıkça yaptığı bir tarzdır.

7. Kaba Sakal Modeli

erkek sakal modelleri

Gerçekten olgun kişilerin en sık kullandığı sakal türlerindendir. Sert görünmelerini de sağlayan bu model kimi kadınların hiç sevmediği kiminin ise hayranlıkla baktığı türdendir. Bu nedenle en iyi sakal modellerini listelediğimiz içeriğimizde olmazsa olmazlardandır.

8. İnceden Kalına Sakal Modeli

erkek sakal modelleri

Son yılların belki de en çok tercih edilen sakal modelleri arasında inceden kalına doğru sakal modeli yer alıyor. Uzun saç ve gür sakal tercih eden birçok kişi, genel olarak yanları 3 numara tutarken üstleri ise sadece makas vuruşları ile düzeltmektedir. İnceden kalına sakal modelinde de faullerden ince ince gelen sakal, yanağa doğru yaklaştığında ise kademe kademe gürleşmektedir. Özellikle 2024 yılının en çok tercih edilen sakal modelleri arasında yer lan bu stili sizler de tercih edebilirsiniz.

9. Gür Sakal Modeli

erkek sakal modelleri

Her ne kadar insanların gözünde uhrevi bir görüntü oluştursa da günümüzde insanların yeni modellerini keşfederek kullandığı sakal modelleri arasındadır. Bakımı biraz zor olsa da eğer yakışıyorsa kesinlikle sakal olarak denemeniz gereken bir model.

10. Sarışın Sakal Modeli

erkek sakal modelleri

Sarışınların havası her zaman daha üstün olur. Bunun yanında doğru bir saç ve sakal tarzıyla oldukça fark yaratabilirsiniz.

11. Kirli Sakal Modeli

sakal modelleri

Birçok erkeğin tercih ettiği sakal stillerinden biri olan kirli sakal, yüzün alt kısmına yayılarak oluşturulan bir modeldir. Günümüz erkeklerinin en çok tercih ettikleri bu model, daha bir resmiyet kazanmak isteyenlerin tercih edebileceği bir modeldir. 2024'ün en popüler sakal modelleri arasındaki yerini korumaya devam eden kirli sakal modeli aynı zamanda takım elbise giyenlere önerilebilecek modellerden biridir. Daha klas bir duruş ve daha resmi takılmak isteyenler yeni sezonda bu sakal modelini tercih edebilirler.

12. Uzun Sakal Modeli

sakal modelleri

Saç ve sakal kombini, son dönemlerin en popüler moda konularından biri haline gelmeye başladı. Ahenk içinde bir yüz isteyenler için önerilebilecek 2024'ün en popüler sakal modellerinden biri olan uzun sakal modelini saçları kısaltarak yapmanız çok daha güzel bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Bu sakal modeli, özellikle dikdörtgen, kare, basık ya da yuvarlak yüzlü erkeklerde daha hoş durduğu için bu yüz tipine sahip erkeklerin tercih etmesi daha doğru olacaktır.

13. Kısa Sakal Modeli

sakal modelleri

Geçen yıl olduğu gibi 2024 yılında da kısa sakal modeli trend sakal modellerinden birisidir. Yüz hattını vurgulamak isteyen küçük yüzlü erkekler için en ideal sakal modellerinden biri kısa sakal modelidir. Kısa sakal modeli ile daha hoş bir görünüm kazanmak ve stilinizde değişiklik yapmak istediğinizde isabetli bir seçim yapmış olursunuz.

14. Hipster Sakal Modeli

sakal modelleri

Eskiden beri sakal modelleri arasında popülaritesini korumaya devam eden ve 2024'ün en popüler sakal modelleri arasına girmeyi de başaran hipster sakal modeli, dağınık takılmayı seven erkeklere önerilebilecek en güzel modellerden biridir. Kendi haline bırakılarak uzatılan bu sakal modeli, yüzde farklı bir havanın esmesini sağladığı için kesinlikle rahat takılan erkeklerin tercih etmeleri gereken sakal modellerinden biridir.

15. Çizgi Sakal Modeli

sakal modelleri

En güzel sakal modelleri arasında yer alan çizgi sakal modeli de yine en çok tercih edilen modellerden biridir. Dudağın tam altında çizgi şeklinde bırakılan sakal, marjinal stile sahip olan erkeklerin daha çok tercih ettikleri bir modeldir.

 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum