Temizlik Malzemelerinden Yaptığı Yemekler İle Londra’nın Restoranlar Listesinde Birinci Oldu: Oobah Butler ve Sahte Restoranı!

İngiltere’de ilginç bir olay yaşandı. Oobah Butler isimli genç adam restoranı olmadan Londra’nın en iyi restoranları listesinde kendisini zirveye taşıdı. Bu anları Youtube’a da taşıyan genç adamın taktiği ağızları açık bıraktı.
Temizlik Malzemelerinden Yaptığı Yemekler İle Londra’nın Restoranlar Listesinde Birinci Oldu: Oobah Butler ve Sahte Restoranı!

Sosyal medya kullanımının arttığı dönemimizde İngiltere’den Oobah Butler isimli genç aslında her şeyin bir yalan olduğunu gösterdi.

Mekan sorgulaması için dünyanın en çok kullanılan TripAdvisor isimli uygulamasında restoranı olmadan Londra’nın en iyi restoranları listesinde bir numaraya oturan Butler, üstüne bir de misafir ağırladı. Bu anları kaydeden genç artından sosyal medya kanalından yayınladı.

Kahramanımız Oobah Butler bir gün internetteki puanlama sistemlerinin ne kadar yanıltıcı olduğunu göstermek istiyor ve “The Shed at Dulwich” adında sahte bir restoran açıyor.

Sahte Restoran Oobah Butler


TripAdvisor isimli uygulamaya sahte restoranını kaydeden genç adam çevresinden restoranını puanlamasını istiyor ve böylelikle ilk adım başlıyor. Uygulamada toplamda 18 bini aşkın restoran bulunuyor.

Sahte Restoran Oobah Butler


Butler planının bir parçası olarak uygulamaya sahte menülerini ve bu menülerin fotoğraflarını yerleştiriyor. Tabii ki fotoğraftaki yemekleri de sahte ürünlerden yapıyor. Bu aşamada banyo temizleyicileri gibi birçok şeyden faydalanıyor.

Sahte Restoran Oobah Butler


Genç adam restoranın yeri olarak ise evinin küçük arka bahçesini seçiyor. Birkaç düzenleme yaparak orayı restoranı gibi gösteriyor ve fotoğraflarını paylaşıyor. Bu arada arkadaşları TripAdvisor üzerinden puanlamaya devam ediyor The Shed at Dulwich isimli restoranı 18 bininci başladığı listede gün gün yükseliyor.

Sahte Restoran Oobah Butler


Bu arada Butler, restoran adına sahte bir internet sitesi ve bir numara alıyor. Butler’ın restoranı günden güne yükselince bir anda telefonları çalmaya başlıyor. Birçok kişi restoranda yemek yemek için rezervasyon yaptırmak istiyor ancak Butler, o tarihlerde yerinin olmadığını belirtiyor.

Sahte Restoran Oobah Butler


Restoran TripAdvisor’da bir numaraya oturunca Butler, restoranda yemek yemek isteyenleri kabul ediyor ve hazırlıklar başlıyor. Bu aşamada Butler evin arka tarafına masalar koyuyor, sahte bir DJ ayarlıyor ve en garibi ise yemekleri dondurulmuş olarak marketten alıyor.

Sahte Restoran Oobah Butler


Gelen konuklar ortamı çok beğendiklerini, yemeklerin ise çok lezzetli olduğunu ifade etse de hepsinin bir illüzyondan ibaret olduğunu bilmiyor. Butler tüm bunları kaydedip Youtube’a koymasının ardından, TripAdvisor olayı fark edip, restoranı listeden kaldırıyor ancak iş işten geçmiş oluyor.

Sahte Restoran Oobah Butler


Olay İngiltere'de çok konuşuyor ve basına yansıyor. Butler programlara çağırılıyor. Bir anda şöhreti yakalayan genç adam internet dünyasının nasıl bir illüzyon olduğunu kanıtlamak için yeni fikirlerinin olduğunu ifade ediyor.

Sahte Restoran Oobah Butler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum