Sağlıklı Salata Tarifleri

Diyet listelerinin başında gelen salatalar olmazsa olmazlardan. İşte size sağlıklı ve lezzetli salata tarifleri..
Sağlıklı Salata Tarifleri

Sağlıklı Salata Nasıl Yapılır?

pancar-salatasi

Pancar Salatası

Pancar kanseri önleyici antioksidanlardan bolca içerdiğinde besin değeri çok yüksektir. Ayrıca kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur.Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır. Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi vardır.

Örnek Pancar Salatası Tarifi; Pancarı iste çiğ ister pişmiş tüketebilirsiniz. İnce olarak dilimlediğiniz normal bir salatanın içine sirke ile marine ettiğiniz pancarı katabilirsiniz.

marul-salatasi

Marul Salatası

Marul oldukça faydalıdır. Anne sütünü arttırıcıdır. Ayrıca marulun suyu cildi besler. Çok iyi bir idrar söktürücü olan marul, kabızlığı giderir ve vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Balgam sökücü etkisi de mevcuttur.

Örnek Marul Salatası Tarifi; Marul, domates, salatalık, maydanoz ile salatanızı hazırlayıp üzerine de limonve zeytinyağından bir sos hazırlayıp dökün. Dilerseniz içine küp küp doğradığınız peynirleri de katabilirsiniz.

brokoli-salata

Brokoli Salatası

Brokoli bol miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerir. Brokoli çok sağlıklı olup, kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma gibi rizikoları da en aza indirir.

Örnek Brokoli Slatası Tarifi; 4-5 adet haşlanmış brokoli, kırmızı soğan, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı hepsini karıştırıp sağlıklı mı sağlıklı salatanız hazır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.